Jordbærtærte

Det skal du bruge:

Mazarinbund:

250 g marcipan

250 g blødt smør

250 g sukker

70 g hvedemel

100 g mandelmel

5 æg

 

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

¼ vaniljestang

2 dl creme fraiche 38

 

500 g friske jordbær

 

Sådan gør du:

Marcipan, sukker og blødt smør kommes op i en rørekedel og røres sammen. Herefter kommes hvedemel og mandelmel op i røreskålen og der røres igen sammen. Herefter røres æggene i – 1 ad gangen. Smør en springform (26 cm) og hæld mazarinmassen op i formen. Mazarinbunden bages ved 150 grader i ca. 45 minutter. Når bunden er færdig, stilles bunden til afkøling og når den har sat sig, tages den forsigtigt ud af formen.

 

Når bunden er kølet af og det kan godt tage 2 timer, så kan du begynde af lave en creme.  Pisk 2 æggeblommer med sukker og vanilje – det skal piskes helt hvidt og så stift som muligt. I en anden skål piskes din creme fraiche stiv. Til sidst vendes creme fraiche og æggeblommer sammen – hvis du syntes det er blevet lidt tyndt så kan du lige slå det sammen med et piskeris igen.

 

Cremen lægges i en rund klat på midten af bunden – ikke ud til kanten det skal nok bevæge sig lidt derud når der kommer bær på.

 

Kom jordbær på kagen – hele, i skiver eller kvarte – det bestemmer du selv!  Jeg drysser gerne med lidt hakket mandel og pynter med lidt grønt fra haven.

 

Velbekomme!