Det grønne køkkenløft Kornets Hus 6. okt.

Køkkenkultur og Kornets Hus er gået sammen om at udvikle og afvikle en række madkurser for madhåndværkere. Der er plads til alle fagligheder, der har lyst til at blive sejere i køkkenet.

Det vegetariske køkken stiller nye krav til forståelsen af grøntsager og deres muligheder hos landets madprofessionelle. På dette kursus skal vi udforske grøntsagernes mulighed i forhold til tilberedning med udgangspunkt i overvejelser om måltidets anatomi i forhold til konsistens, smag og udtryk – både i teori og i praksis. Særligt vil der være fokus på korn og bælgfrugter, som en væsentlig bidragsyder til et vellykket og næringsrigt vegetarisk måltid.

Hvad lærer du?

På kurset vil også indgå mere konkrete præsentationer af, hvordan en delvis udskiftning af kød med grønt kan give de økonomiske muligheder for at handle råvare af en generelt højere kvalitet og f.eks. opnå en højere økologiprocent. Vi vil sammen arbejde os igennem en række gennemprøvede opskrifter, som alle berører mere generelle principper og derved kan overføres til andre aspekter af et større køkkens drift.

Som afslutning på kurset vil deltagerne blive inddelt i grupper, hvor hver gruppe skal arbejde frit med at kreere en ud fra en råvarebuffet bestående af en masse skønne ingredienser fra planteriget. De opskrifter, som vi har arbejdet med på kurset, få deltagerne med hjem.

Prisen inkluderer

– Friskbagte boller med tilbehør ved ankomst

– Lækker frokost, som vi spiser sammen, serveret fra Kornets Hus’ cafe

– Økologisk kaffe/the, samt hjemmelavet saft kurset igennem

– Opskrifter til at tage med hjem

Pris: 1.650 kr.

Læs mere og tilmelding via Kornets Hus hjemmeside