Grønt Køkkentopmøde 2025

Køkkentopmøde 2024 var en stor succes med 133 glade køkkenfolk i Højhuset i Herning. Så derfor skal der selvfølgelig være topmøde igen i 2025.

Topmødet er for alle som arbejder i et køkken og gerne vil på toppen af den grønne omstilling.

På vores første topmøde i 2024 var 133 deltagere på en dag med viden og inspiration til alle der er top-frustreret, top-udfordret på fagligheden, men også top-motiveret og top-klar på at lykkes med alt det grønne, bælgfrugter, økologi, kostråd, bæredygtighed.

Nu er vi klar med et nyt topmøde med nyt indhold med fokus på bælgfrugter og med præcist de samme høje ambitioner.

Mærk stemningen

  • Torsdag 23. oktober 2025 – kl. 8.30 – 15.30
  • Højhuset i Herning
  • Se programmet herunder
  • Tilmeldingsfrist den 4. september 2025 
  • Fri afbestilling til 8. august 2025

Pris 975 kr.

pr. person ex. moms. inkl. fuld forplejning
Lærling/elev 675 kr. 

Hvem er kurset til?

Kurset er til alle, der laver mad i private eller offentlige køkkener, kantiner, plejehjem, børnehaver, kostskoler, hotel og restaurant eller noget der ligner.

Du arbejder i et køkken, og måske arbejder du her:

  • Kostskole
  • Hotel/konference
  • Restaurant/catering
  • Kantine
  • Hospital
  • Daginstitution
 

eller i et andet professionelt køkken, der er på en grøn rejse og du er nysgerrig på, hvordan du fagligt og personligt bliver dygtigere til at drive en grøn og faglig forandring i et køkken.

Glæd dig!

Velkommen til Køkkentopmøde for alle, der arbejder i køkken og er på en grøn rejse og gerne vil på toppen af deres grønne omstilling. 

Det er en dag med råd, hjælp og trøst til dig der er top-frustreret, top-udfordret på fagligheden, men også top-motiveret og top-klar på at lykkes med alt det grønne, økologi, kostråd, bæredygtighed på en inspirerende dag med fokus på de drilske bælgfrugter.

Topmødet er en sjov og lærerig dag med masser af køkkensnak og en skøn blanding af:

  • Kursus og viden
  • Inspiration og idéer
  • Netværk og sparring med andre køkkenfolk
 

Alt sker i en ramme af grøn viden, bæredygtighed og økologi.

Du skal gå fra topmødet med en større motivation til at arbejde bæredygtigt og en mere solid viden om, hvordan du når dine grønne mål, som fx mere økologi og bælgfrugter, uden at du taber gæster og smag på gulvet eller sprænger banken. 

Lav pris så alle kan være med

Vi ved at køkkenansatte kalder på flere grønne kurser, med høj faglighed, hvor hele eller næsten hele køkkenet kan deltage samtidigt.

Hver gang vi afholder et Køkkenkultur-kursus siger mange “det her burde alle mine kollegaer have hørt”. Derfor har vi med Køkkenkulturs Køkkentopmøde valgt en ny måde at holde kurser på for køkkenansatte på. 

Vi skal nemlig være mange – op til 150 deltagere. Og derfor kan vi gøre kurset så billigt, at alle der vil være med, kan være med.

Tag mange afsted og del erfaringer med hinanden og andre

Tag dine kolleger under armen og brug en dag sammen, hvor I kan møde mange andre, der er på den samme grønne rejse i deres køkken.

På dagen er der god tid til at dele de gode erfaringer med andre køkkener. Det sker både i uformelle rammer over dagens måltider, og mere faste rammer, når vi fordeler os i grupper ud fra interesser. Her er en ordstyrer, der hjælper med, at du kan tale om ideer og viden, der er vigtigst for dig. 

Vi slutter dagen med at samle alle de gode ideer i et ‘slutdokument’, som alle får med hjem, så du har din nye inspiration samlet ét sted, når hverdagen rammer igen.

Elever og lærlinge får rabat

Lærlinge og elever får en solid rabat, så tag de unge med. Det er dem, der skal fortsætte den grønne rejse i fremtiden.

Vi glæder os til at se jer i Herning, og vi er helt sikre på at det bliver en top-fed dag!

Mvh

Uffe Truelsen

Du skal møde

Mads Herskind

Mads Herskind er kok og iværksætter og ved alt om bælgfrugter, og hvordan du kan få succes med dem i dit køkken.

Mads har solid erfaring fra køkkenet på Skolerne I Oure og er til dagligt ansat i Odense Kommune som kulinarisk udvikler.

Uffe Truelsen

Uffe har arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling i store køkkener i mere end 15 år og har en ‘ned på jorden’ og praktisk tilgang til de grønne forandringer i køkkenet – og mange års erfaring med selv at få det til at ske som kok og køkkenleder.

Mads Michelsen

Mads er en erfaren kommunikationskonsulent. Han har de seneste 4 år hjulpet køkkenpersonale med at lykkes med deres grønne kommunikation. Han giver nye vinkler på, hvordan du kan skubbe til den grønne omstilling ved hjælp af simple, men effektive tricks i køkkenets kommunikation og måde at præsentere den grønne mad på.

Finn Bonde

Musiker af guds nåde og spreder af grin, smil og god stemning. Mange starter med at brumme og nynne lidt – men inden Finn er færdig synger alle med.

Dagens program

8.30 – 9.15: Tjek ind, netværk og en god bolle

I kommer bare når det passer jer. Vi er klar med et solidt håndtryk, kaffe og god snak

9.15 – 9.30: Velkomst og introduktion til dagen

Uffe Truelsen siger pænt goddag og løber dagen igennem.

9.30 – 10.15: Uffe Truelsen – Sådan gør du det sjovere at gå på arbejde i et køkken fyldt med grøntsager og bælgfrugter

Uffe giver jer et bæredygtigt smil på læben og motivation til at tage fat i hverdagens køkkenvaner.

Han fortæller hvordan man sorterer i gode og dårlige vaner, og får et godt arbejdsmiljø uden at man bliver træt eller uvenner med hinanden eller dem , der spiser den grønne mad.

10.15 – 12.00: Mads Herskind – Masterclass i BÆLG

Mads kommer med en masterclass i BÆLG, der giver dig mod og indsigt i arbejdet med bælgfrugter i dit køkken.

Bælgfrugterne driller i mange køkkener. Der er rigtigt langt til 100 gram pr. dag og der er grænser for, hvor mange falafler der kan serveres. Men hvad gør vi så? For med mindre kød på tallerkenen, så peger pilen på mange flere bælgfrugter. Hvor kan bælgfrugter gøre måltidet bedre? Hvilke retter virker og hvordan får vi bælgfrugterne fra gryde til mave? Og hvordan får man bælgfrugter til at smage godt?

Mads har smagsprøver med på bælgfrugter og så taler han ind i både teori og praktik. Han tager fat om nældens rod og giver dig brugbare tips om udblødning, kogning og en forklaring på hvad “møf” er og kan bruges til i jeres køkken.

12.00 – 13.00: Frokost

God højskolefrokost serveret i Højhusets spisesal.

13.00 – 13.30: Fællessang med Finn Bonde

Fællessang styrker fællesskabet og de grønne udfordringer skal løses i fællesskab. Syng med og mærk suset fra mennesker der løfter i flok.

13.30 – 15.00: ‘Netværk og vidensdeling’ eller ‘Grøn Kommunikation’

Eftermiddagen er delt op i 2 muligheder – du får en mulighed for at vælge spor inden topmødet.

Spor 1: ‘Netværk og vidensdeling’

Del dine erfaringer og hør hvordan de andre køkkener har løst deres udfordringer. Vi deler deltagerne op i grupper og giver god tid til at blive klogere.

Spor 2: ‘Grøn kommunikation og grønne nudges’

I første del af spor 2 giver kommunikationsrådgiver Mads Michelsen et oplæg med praktiske tips til grøn kommunikation, adfærdsdesign og nudging, som er lige til at gå hjem og prøve af hos jer selv.

I anden del af spor 2 er det tid til at fintænke den måde I kommunikerer alt det grønne, i mindre grupper. Her kan I dele jeres ideer og erfaringer med hinanden.

15.00 – Fælles afslutning og dialog om hvordan vi kan hjælpe hinanden videre på den grønne rejse

Uffe faciliterer samtalen og sammen videreudvikler vi vores fælles slutdokument.

15.30 Eftermiddagskage og tak for i dag

Kurset afholdes 23. oktober i Højhuset i Herning

Har du ikke været der før, så glæd dig til en rejse tilbage til de glade 60’ere.

Højhuset i Herning er højt, fordi man i sin tid mente, at den højskole, der skulle bygges i Herning i 1961 også skulle være det. Altså høj.

Så midt i det flade Herning byggede de Herning Højskole som højhus.

I dag er der ikke længere højskole, men konference- og kultur-hotel. Og her skal vi holde topmøde sammen i rammer, der emmer af 60’er nostalgi, men er opgraderet til nutidens standarder.

Køkkenet er godt, socio-økonomisk og gerne grønt og du kan roligt glæde dig til at spise.

Spørgsmål?

Er der spørgsmål så ring på 2613 0583 eller skriv en mail til uffe@koekkenkultur.dk 

Tilmelding 

Du tilmelder dig herunder. 

Kommende Køkkenkultur-kurser

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?