Køkkenkulturs Forårskursus

Den 23. og 24. april 2024 på Skarildshus

Kurset starter 10.00 dag 1 og slutter 15.00 dag 2

Sidste tilmelding d. 22. marts 2024.


Pris

4.400 kr. (ekskl. moms) inkl. lækker forplejning og enkeltværelse

Fri afbestilling og alle pengene retur hvis I ombestemmer jer eller får andre planer frem til  1. februar. 

Kurset kort

Glæd dig! 

Køkkenkulturs store forårskursus for køkkenfolk i de frie kostskoler er tilbage igen til april. 
Den 23. og 24. april 2024 åbner vi igen dørene til viden og inspiration. Kurset er tilrettelagt så alle køkkenansatte kan deltage.

Garanti for værdi og inspiration for ethvert kostskolekøkken

Kurset handler om. hvordan vi balancerer den grønne omstilling med de mange krav, vi møder i hverdagen. 

Hvordan får vi et grønnere, sundere, og sjovere kostskolekøkken og finder løsninger på de udfordringerne, der gemmer sig i kostrådene og omverdenen.

Du kommer til at møde oplægsholdere, der kan og vil inspirere til et grønnere, sundere, sjovere og billigere kostskolekøkken.

Faglig udvikling, inspiration og netværk

Vores forårskursus er 2 dage med tid til at tænke nyt og fokus på din faglige udvikling.

Vi vil gøre dig nysgerrig og dygtigere. Og du skal få lyst til at tage det hele med hjem i køkkenet og lave forandringer.

Vi skal dele vores erfaringer, og du skal have mulighed for at skabe dig et solidt netværk med de andre skoler.

Du skal sidde ned, tænke efter og blive inspireret – og du skal op og stå, strække benene, ud i naturen og samle appetit.

Du skal møde oplægsholdere, der kan give dig noget både fagligt og personligt.

Du skal tale, grine, spise godt og inspirerende. Du skal have tid til at tænke nyt.

Sidst men ikke mindst skal vi tale sammen, og du skal have tid til at lade dig inspirere af andre køkkener.

Vi glæder os til at være sammen med dig. Håber vi ses?

Uffe Truelsen og alle oplægsholderne
Du kommer til at møde:
*
Trine Krebs
Selvstændig mad-inspirator

Trine kommer og laver et spændende oplæg og en givende workshop. Vi kalder det “To timer med Trine”

Trine Krebs har rørt ved økologi lige siden hun arbejdede på Blære Frugtplantage, som 15 årig. Hun har altid været et madøre, og i alle årene har hun filosoferet og lært mere og mere om, hvordan jorden og maden hænger sammen.

1. time – Spørgetime om økologi

Trine giver et indblik i økologiens glæder og sorger. Du får et indspark til alt det, der irriterer dig, undrer dig eller bare er træls med økologi. Og du kan stille spørgsmål til det hele.

Trine vender alt fra meningen med det hele til det praktiske, som bælgfrugternes indtog i vores køkkener.

Du får en madpep med eftertanke og en masse tips til mødet med mennesker i samtalen om mad, økologi, velsmag og glæde.

2. time – Samtale, erfaringer og deling

Vi åbner sammen op for køkken-erfaringspuljen og giver styrker til hinanden og får hul på de samtaler, som handler om, de tunge sten i skoen i det daglige køkkenarbejde.

Hvor møder du muren, mister glæden, får en dør i hovedet? Hvordan kan vi på alle måder positionere køkkenet i fællesskabet, så vi har energi, perspektiv og arbejdsglæde?

Alle får mulighed for at fortælle og alle får mulighed for at dele erfaringer og give gode råd. Målet er at vi alle, får fornyet energi og går hjem med nye perspektiver på både småt og stort.

Læs mere på merelivilandet.dk

*
Finn Bonde
Musiker af guds nåde

Næst efter maden, vil vi ikke undvære musikken.

Finn går forrest til en morgen fyldt med fællessang, musik og gode historier i godt selskab.

*
Hayley Brooke Richardson
Sanker og tebrygger

Hayley ved, hvad der gemmer sig derude i naturen. Og hun ved så meget, at man tipper lidt bagover.

Hun ved hvordan urter og svampe smager. Hvordan naturen kan skabe velsmag, velvære og ro i vores liv. Og hvor du selv kan finde små skatte i naturen.

Og i år skal vi høre hele historien fra Henrik & Hayleys vilde vandretur i Amerika.

Du skal selvfølgelig selv ud at finde smagsprøver.

*
Henrik Andersen
Yogainstruktør, sanker og tebrygger

Henrik kan noget særligt med yoga!

Han kan få os til at kramme et træ (næsten) uden at grine. Og han bringer kroppen ind i legen, så vi kan mærke, at når vi er venner med den, så bliver enhver omstilling nemmere.

Og i år skal vi høre hele historien fra Henrik & Hayleys vilde vandretur i Amerika.

Henrik sanker og laver te sammen med Hayley.

Mads Michelsen,
Ejer af kommunikationsbureauet Hey Content

Mads kommer tilbage i år med en ny vinkel på, hvordan køkkenfolk kan skubbe til den grønne omstilling ved hjælp af simple, men effektive tricks i køkkenets kommunikation. Både den der sker i køkkenet, til eleverne, forældrene og personalet. 

Mads vil tale om nudging, adfærdsdesign og storytelling og have sjove eksempler med.

Kommunikation ændrer holdninger. Holdninger ændrer adfærd. Så Mads viser dig, hvordan du kan ændre skolens holdning til den grønne mad.

*
Uffe Truelsen
Kursusleder og oplægsholder

Uffe kommer med lavpraktiske oplæg om, hvordan man får kostbudgettet til at række uden at skabe et ræs mod bunden og så sørger han for dialog og svar på jeres spørgsmål om at det grønne.

Uffe har arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling i store køkkener i mere end 15 år. 

Han sørger også for god og lærerig stemning hele vejen gennem kurset.

Kurset afholdes fra 23. til 24. april på Skarildshus

Velkommen til 2 dage på Skarildshus 

Kurset afholdes igen på det helt fantastiske Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference lidt syd for Brande.

Når du drejer ned ad bakken til Skarrildshus, sænker dine skuldre sig allerede 10 cm. 

Vandet pibler og klukker i åen, og de flotte røde bygninger har ligger i landskabet, som om de er vokset frem sammen med skoven omkring dem.

Her er ikke bare ro. Men også kyndigt personale, og et køkken der har holdning til både råvarer og værtskab. Du skal spise godt.

Skal dine tanker have et velfortjent hvil efter dagens indtryk, så lander de ikke på en bedre pude, end den oldfruen har renset, rystet og lagt frem til dig på dit hyggelige værelse på Skarrildshus.

Slap bare af. Det er meningen.

Pris

4.400 kr. (ekskl. moms) inkl. lækker forplejning og enkeltværelse

Fri afbestilling og alle pengene retur hvis I ombestemmer jer eller får andre planer frem til 1. februar

Tilmelding

Sidste tilmelding d. 22. marts 2024.

Udfyld formularen
Efter tilmelding

Du modtager en kvittering på mail. 

Fakturaer udsendes primo januar 2024 (med mindre andet ønskes)

Frem til 1. februar kan betalingen refunderes, herefter er tilmeldingen bindene.

Ret til ændringer forbeholdes i oplægsholdere mv.

Spørgsmål?

Er der spørgsmål så ring på 2613 0583 eller skriv en mail til uffe@koekkenkultur.dk