Køkkenkulturs Forårskursus

Råvarer og energi er dyrt: Find balancen mellem grøn omstilling, gode idéer og dit budget

Den 25. og 26. april 2023 på Skarildshus
4.995 kr. (inkl. moms) inkl. lækker forplejning og enkeltværelse

Kurset kort

Glæd dig! 
Køkkenkulturs store forårskursus for køkkenfolk i de frie kostskoler er tilbage. 
Den 25. og 26. april 2023 åbner vi igen dørene til viden og inspiration. Og denne gang er kurset tilrettelagt så alle køkkenansatte kan deltage.

På kurset tager vi tyren ved hornene og har fokus på, at vi er i en tid, hvor verden er uforudsigelig. 

Hvordan vi balancerer den grønne omstilling med skolens økonomi og budgetter? 

Hvordan får vi et grønnere, sundere, og sjovere kostskolekøkken OG en sund økonomi, i en tid hvor ingen kender priserne eller vilkårene i morgen?

Sammen finder vi løsninger på de udfordringerne, der gemmer sig i kostrådene og omverdenen.

Du skal se, hvordan du får i grøntsager, bæredygtighed, bælgfrugter og velsmag i hverdagsmaden.

Du kommer til at møde oplægsholdere, der kan og vil inspirere til et grønnere, sundere, sjovere og billigere kostskolekøkken.

Faglig udvikling, inspiration og netværk

Vores forårskursus er 2 dage med tid til at tænke nyt og fokus på din faglige udvikling.

Vi vil gøre dig nysgerrig og dygtigere. Og du skal få lyst til at tage det hele med hjem i køkkenet og lave forandringer.

Vi skal dele vores erfaringer, og du skal have mulighed for at skabe dig et solidt netværk med de andre skoler.

Du skal sidde ned, tænke efter og blive inspireret – og du skal op og stå, strække benene, ud i naturen og samle appetit.

Du skal møde oplægsholdere, der kan give dig noget både fagligt og personligt.

Du skal synge, grine, spise godt og inspirerende. Du skal have tid til at tænke nyt.

Sidst men ikke mindst skal vi tale sammen, og du skal have tid til at lade dig inspirere af andre køkkener.

Vi glæder os til at være sammen med dig. Håber vi ses?

Uffe Truelsen og alle oplægsholderne
Du kommer til at møde:
*
Mona Carøe
Cheføkonoma, Regionshospitalet Randers

Mona sætter ord og tanker på den store forandringsrejse, som Regionshospitalet i Randers har været igennem. 

Hun fortæller, hvordan hun satte gang i processerne, og hvordan hun er lykkedes med at fastholde alt det, de har opnået.

*
Mads Dreyer
En del af ledelsen på Skolerne i Oure

Mads deler sine erfaringer med masser af unge mennesker og mængder af grønt og bælgfrugter i kostskolen.

Mads bliver også lavpraktisk og giver dig tips til at få alt det grønne ind i hverdagen, uden budgettet vælter.

*
Morten Bredsgaard Randers
Post Doc, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

“Jeg kan da ikke dyrke sport/vokse/få proteiner uden kød!”

Har du også hørt elever og forældre sige det?

Så lad Morten giver dig nogle gode, saglige og letfordøjelige argumenter, der kan klæde dig på og hjælpe i dialogen med drenge (og mandlige lærere…), der tror de skal dø, hvis der ikke kommer kød på bordet.

*
Mikael K. Bjerre
Klummeskribent, debattør, erhvervspædagog og stifter af Mand & Bil

Mikael sætter vores vaner, verdenssyn og automatreaktioner på spidsen og under lup i sine klummer.

Mikaels oplæg kommer til at provokere og udfordre dine hverdagstanker.

Han er på programmet for at sætte gang i den del af din hjerne, der skal være skarp, når der skal nye boller på (grøntsags)suppen.

*
Finn Bonde
Musiker af guds nåde

Næst efter maden, vil vi ikke undvære musikken.

Finn går forrest til en aften fyldt med fællessang, musik og gode historier i godt selskab

*
Mads Michelsen,
Ejer af kommunikationsbureauet Hey Content

Mads giver dig helt konkrete tips til at få eleverne til at knuselske de grønne dage i køkkenet. Eller i hvert fald acceptere, at dit grønne køkken ikke er for at straffe dem – eller deres forældre – personligt.

Ord ændrer holdninger. Holdninger ændrer adfærd. Så Mads viser dig, hvordan dine ord kan ændre elevernes holdning til den grønne mad.

*
Hayley Brooke Richardson
Sanker og tebrygger

Hayley ved, hvad der gemmer sig derude i naturen. Og hun ved så meget, at man tipper lidt bagover.

Hun ved hvordan urter og svampe smager. Hvordan naturen kan skabe velsmag, velvære og ro i vores liv. Og hvor du selv kan finde små skatte i naturen.

Du skal selvfølgelig selv ud at finde smagsprøver.

*
Henrik Andersen
Yogainstruktør, sanker og tebrygger

Henrik kan noget særligt med yoga!

Han kan få os til at kramme et træ (næsten) uden at grine. Og han bringer kroppen ind i legen, så vi kan mærke, at når vi er venner med den, så bliver enhver omstilling nemmere.

Henrik sanker og laver te sammen med Hayley.

*
Uffe Truelsen
Kursusleder og oplægsholder

Uffe kommer med et lavpraktisk oplæg om, hvordan man får kostbudgettet til at række uden at skabe et ræs mod bunden.  

Uffe har arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling i efterskole- køkkenet i mere end 10 år. 

Han sørger også for god og lærerig stemning hele vejen gennem kurset.

Kurset afholdes fra 25. til 26. april på Skarildshus

Velkommen til 2 dage på Skarildshus 

Kurset afholdes igen på det helt fantastiske Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference lidt syd for Brande.

Når du drejer ned ad bakken til Skarrildshus, sænker dine skuldre sig allerede 10 cm. 

Vandet pibler og klukker i åen, og de flotte røde bygninger har ligger i landskabet, som om de er vokset frem sammen med skoven omkring dem.

Her er ikke bare ro. Men også kyndigt personale, og et køkken der har holdning til både råvarer og værtskab. Du skal spise godt.

Skal dine tanker have et velfortjent hvil efter dagens indtryk, så lander de ikke på en bedre pude, end den oldfruen har renset, rystet og lagt frem til dig på dit hyggelige værelse på Skarrildshus.

Slap bare af. Det er meningen.

Pris

4.995 kr.

Inklusiv moms, enkeltværelse og fuld forplejning.

Tilmelding

Tilmelding foregår til uffe@koekkenkultur.dk Skriv skolenavn, titel på kursus, CVR-nummer og antal deltagere.

Efter tilmelding

Efter modtagelse fremsendes der en faktura. 

Når den er betalt er tilmeldingen gældende. Frem til 1. februar kan betalingen refunderes, herefter er tilmeldingen bindene.

Ret til ændringer forbeholdes i oplægsholdere mv.

Spørgsmål?

Er der spørgsmål så ring på 2613 0583 eller skriv en mail til uffe@koekkenkultur.dk