Halkær Kro
Underviser du i madkundskab og savner du inspiration og viden til den grønne mad i din undervisning? Så tag med Uffe på Halkær Kro og bliv klædt bedre på som grøn underviser.
Tag med Uffe på mad- og eventstedet Halkær Kro og deltag i dette inspirationskursus til madkundskabsundervisere.
Kurset tager afsæt i Fælles Mål og giver dig en række praktiske bud på, hvordan grøn mad bliver en spiselig størrelse for både undervisere og elever.
Kurset viser dig, hvordan du kan oversætte grønne ambitioner og verdensmål til retter, der passer til elevernes kunnen og som samtidigt smager godt.
Vi skal også tale om, hvordan du kan arbejde teoretisk med faget sammen med eleverne og opnå en større viden om, hvordan bæredygtighed og alt det grønne kan blive en positiv følgesvend i undervisningen, køkkenet og livet.
Kom med Uffe i køkkenet:
4. november 2025 – kl. 13.00 – 17.00
- Halkær Kro – Se mere
- Se programmet herunder
- Tilmeldingsfrist 14 dage før kurset
- Fri afbestilling 30 dage før kursusdagen
Pris 975 kr.
pr. person ex. moms.
Prisen er inklusiv fuld forplejning. Halkær Kro sørger for friskbagt økologisk brød ved ankomsten, værtskab og varm kaffe i løbet af eftermiddagen og så skal vi selvfølgelig spise den mad vi laver i køkkenet.

Hvad skal der ske på kurset?
Vi skal arbejde med:
- Spiselige forandringer og dansk madkultur i forandring
- Didaktiske greb der kan skabe positivt syn på grønne retter.
- Retter der passer med et folkeskolebudget i teori og praksis
- Netværk og vidensdeling
- Og det hele foregår i køkkenet – med fingrene i råvarerne
Om underviseren
Uffe Truelsen

Uffe har arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling i store køkkener i mere end 20 år og har en imødekomne og praktisk tilgang til de grønne forandringer i køkkenet – og mange års erfaring med selv at få det til at ske som kok og køkkenleder.
Uffe har næsten 10 års erfaring i undervisning af efterskoleelever og derudover har han mange gange lejlighedsvist undervist elever fra 4. klasse og op i alt det mad og måltidet kan – teoretisk og praktisk.
Uffe har også tidligere udviklet kursusmaterialer til madkundskabslærere.
Halkær Kro

Torsdag d. 16. februar 2023 begyndte det længe ventede byggeri af det nye Halkær Kro Mad & Kulturhus, som nu står færdigt.
Mad- og Kulturhuset vil være et regionalt forankret fyrtårn for udvikling af økologisk madkultur, stærke sociale- og faglige netværk og lokale fællesskaber.
Halkær Kro Mad & Kulturhus skal give mad- og naturoplevelser og skabe grobund for nye fællesskaber.
På Halkær Kro udvikler og præsenterer de økologiske, bæredygtige og ansvarlige løsninger i bred forstand.
Socialt som lokalt forsamlingshus. Miljø- og klimamæssigt via økologiske råvarevalg og tilbud om naturoplevelser. Kulturelt ved at skabe og præsentere mad, musik og kultur af høj kvalitet.
Her skal du hen
- Lidt mere end 1 times kørsel fra Århus
- Under en times kørsel fra Viborg
- 30 minutter fra Aalborg.
Tilmelding
Du tilmelder dig herunder.
- Max 20 deltagere.
- Kurset gennemføres pt. 12 tilmeldte
- Tilmeldingsfrist 14 dage før kurset
- Fri afbestilling 30 dage før kursusdagen
Er der spørgsmål så ring på 2613 0583 eller skriv en mail til uffe@koekkenkultur.dk
Udfyld formularen
Kommende Køkkenkultur-kurser

Mere grønt – mindre kød: Grønne retter der virker i praksis
Halkær Kro Arbejder du i et køkken, der vil skrue ned for kødet og bevare den gode smag, sund ernæring

Bagværk der virker i store køkkener
Halkær Kro Arbejder du i et køkken, der laver mad til mange, og savner inspiration til at bage sundere, grønnere

Bælgfrugternes muligheder
Halkær Kro Arbejder du i et køkken, der gerne vil have flere bælgfrugter i maden, og har lyst til at

Grønt Køkkentopmøde 2025
Køkkentopmøde 2024 var en stor succes med 133 glade køkkenfolk i Højhuset i Herning. Så derfor skal der selvfølgelig være

Grønt lederkursus 2026
I 2026 kommer Grønt Lederkursus tilbage. Så sæt allerede ny kryds i kalenderen ved 14. til 15. april 2026 –