Skal vi have en madordning?

Et konstruktivt foredrag der sætter fokus på forældrenes og institutionens muligheder for at få en lærerig hverdag, når børn er en del af et måltid.

Mange forældre føler sig udfordret af den daglige madlavning – om det er madpakker, aftensmaden eller kræsne børn der driller, så er mad noget der fylder i hverdagen i mange danske hjem.

En madordning giver en masse daglige muligheder for at arbejde med børnenes madmod, et naturligt udgangspunkt til, i fællesskab, at tale om hvor maden kommer fra og skaber en solid platform til at så et frø, så børnene senere i livet, kan tage et bevidst valg om den mad de spiser.

Der kommer hurtigt en masse voksenspørgsmål, hvis man skal lave en madordning – Hvad med økologi? Kød? Og hvilket dyr skal kødet komme fra? Sukker? Og 117 andre ting der ligger jer på sinde.

Hvis man skal skabe en god madordning så skal I tale om selve indholdet, den gastronomiske læringsplan, pædagogikken og ikke kun have en diskussion om prisen – selv om det også er vigtigt.

Mad og det at spise er noget alle har en mening om – der vil være familier der næsten kun spiser mad der er traditionelt dansk og familier der næsten aldrig spiser frikadeller. Der vil være familier der spiser meget fisk og familier der aldrig spiser fisk. Der er også mange andre madvaner der skal balanceres i vores køkken – det er ikke en let opgave at ramme alle med den mad de er vant til, men vi har mod på det! Vi skal bruge noget opbakning og vi skal også have lov til at lave nogle fejl, men vi insisterer på dialogen, også når det bliver svært – vi vil lykkes med at skabe en fantastisk madordning, der er vores og passer til de behov vi har, til glæde for både børn og voksne i vores børnehus.

Ovenstående er et uddrag fra et grundlag for en kostpolitik i en madordning, der kører i dag.

Foredraget er bygget om sådan at der er god tid til en dialog med deltagerne, om hvad jeres madordning skal kunne – hvis I ønsker at få en.

Foredraget er et tilbud til forældrebestyrelser eller ledere i børnehaver eller vuggestuer hvor man arbejder med eller overvejer at få en madordning.

Foredrag  -inklusive dialog tager 1,5 time

Kontakt for pris og tilgængelige datoer.