Mere smag – mindre kød 1. februar på Sorø Fri Fagskole

Et praktisk og teoretisk køkkenkursus hvor du får sat gang i tankerne og får fingrene i råvarerne!

Hvordan skruer man ned for kødet og undgår dybe panderynker og hængemule? Der skal nogle nye retter og nye tilberedningsmetoder på bordet, for uden de traditionelle mænger af kød, kan det være svært, at få især mænd og drenge til at være begejstret for menuen. Igennem kursusdagen kommer vi til at arbejde med nogle retter som er bæredygtige og som I kan servere med succes. Kurset arbejder med vegetarretter og veganske retter men også med retter hvor man kan strække smagen af kød og dermed bruge meget mindre kød og bruge kød af en bedre kvalitet.

Kurset bliver afholdt i dejlige rammer på Sorø Fri fagskole. Sorø ligger midt mellem Slagelse og Ringsted på Sjælland.

Målgruppen for kurset er mennesker der er ansat på; efterskoler – højskoler – frie fagskoler

Temaerne i kurset er faglighed, friske råvarer, formidling og bæredygtighed.

Kurset afholdes også 2. feb. samme sted

Prisen på kurset er: 1525 kr – prisen er inklusiv forplejning i løbet af dagen og moms.

Der er plads til 16 kursister på kurset.

Seneste tilmelding er onsdag d. 12. januar

Tilmelding foregår til uffe@koekkenkultur.dk Skriv skolenavn, CVR-nummer og deltagerantal – tilmelding er gældende når fakturaen er betalt.

Når kurset er betalt er tilmeldingen bindene.

Kurset afholdes på Sorø Fri Fagskole, Holbergsvej 7, 4180 Sorø – onsdag d. 3. november 2021 – 9.00 til 15.30

Tjek Sorø Fri Fagskole ud her

Underviser på kurset er Uffe Truelsen. Uffe er 38 år gammel og har over 20 års erfaring med mad, mennesker og det at skabe en ramme for det gode måltid. Han er uddannet kok og i sommeren 2020 blev han færdig med en AU i ledelse og har dermed blandet teori og en solid praktisk faglighed med en kreativitet, der kan finde solide løsninger, der virker i en travl køkkenhverdag. I næsten 10 år stod han i spidsen for en gennemgribende forandring af køkkenkulturen på Horne Efterskole. Han omlage køkkendriften fra 0 til over 90 % økologi. Han opbyggede et stærkt netværk af lokale leverandører, der stadig leverer 1. klasses sæsonbestemte råvarer og han genindførte begejstring og faglig stolthed sit eget køkkenet alt sammen uden at bruge flere penge. 1. februar 2020 gik han fra deltid til fuldtid i Køkkenkultur og arbejder nu med køkkenudvikling, foredrag, undervisningsforløb, workshop, teambuilding, podcast + det løse. Uffe arbejder gennem humor, en bred faglighed og en pragmatisk tilgang til måltidet, på at formidle alle de aspekter der skal til at servere et måltid, der er godt for mennesker og som samtidigt kan bidrage til den bæredygtige omstilling.

De aktuelle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen bliver selvfølgelig fuldt.

Aflyses kurset pga. Covid-19 så refunderes hele kursusbetalingen.