Hvad siger kunderne?

Landsforeningen Mad&Læring har i samarbejde med Uffe Truelsen afholdt en meget vellykket temadag med fokus på kost og sundhed på efterskoler.

På temadagen præsenterede Uffe Truelsen eksempler på visuelt flotte og velsmagende retter, som han i hverdagen tilbyder de unge og personalet på Horne Efterskole. I sit oplæg gennemgik Uffe, hvordan man med fordel kan anvende lokale råvarer med fokus på bæredygtighed og økologi. Uffe beskrev, hvordan man undgår madspild og sparer penge, bl.a. ved at genanvende retter og ved en optimal planlægning af indkøb og madlavningen i hverdagen. Uffe demonstrerede, hvordan man inddrager de unge i madlavningen, og hvordan man motiverer de unge, så de får lyst og glæde til faget.

Vi oplevede Uffe som en meget dygtig og engageret kok og en meget levende og inspirerende foredragsholder. Uffes erfaringer og viden kan ikke blot anvendes på efterskoler, men tilsvarende på konferencesteder, kantiner, børnehaver og alle steder, hvor der laves mad til mennesker.

Frede Bräuner – Landsforeningen Mad&Læring

Som topatlet er det enormt vigtigt med den rette ernæring. Det er vigtigt, at maden er rigtigt sammensat, så spillerne får den rette mængde og fordeling af næringsstoffer. Dette er specielt vigtigt for at kunne præstere til træning og kamp, men også i forhold til restitutionen. I AaB spiser spillerne morgenmad og frokost sammen hver dag. Det er derfor vigtigt med en varieret og spændende kost, så spillerne har lyst til at fylde energidepoterne op før og efter træning.
I forløbet med Uffe har vores køkkendame været igennem et uddannelsesforløb. Uffe har været her i klubben et par gange og afholdt møder og været med omkring madlavningen dagen igennem. Desuden har vores køkkendame været en tur med Uffe i hans køkken. Begge dele har givet et godt udbytte, hvor spillere og stab straks har kunnet mærke en øget variation i retterne og et bedre fokus på råvarer.
Uffe har blandt andet foreslået, at AaB i højere grad benytter sig af lokale råvarer i sæson. AaB brander sig på at være hele Nordjyllands hold, hvorfor det også vil være naturligt, at AaB’s køkken i høj grad benytter sig af lokale producenter.
Igennem hele processen har jeg oplevet Uffe som professionel, idérig og meget inspirerende i forhold til udvikling af kostpolitik og køkkenpersonalets færdigheder. Jeg kan på det varmeste anbefale Uffe, hvis jeres køkken trænger til et løft.

Morten Bredsgaard Randers Thomsen – Fysisk træner, AaB A/S

På Tolne Efterskole har Uffe været underviser på et inspirationskursus for undervisere inden for specialundervisning.
Uffes indstilling til madlavning tiltaler mig: mad med gode, sunde råvarer, gerne økologiske, brug af årstidens grøntsager og råvarer indkøbt så vidt muligt i nærområdet. Samtidig har han øje for, at intet skal gå til spilde, og han bruger hver en rest til nye spændende retter.
Der er ingen tvivl om, at Uffe er mester inden for sit fag, og samtlige kursister tog hjem fra kurset fyldt med ny inspiration til hverdagsretter i hvert deres storkøkken.
Forhåbentligt flasker det sig, så det bliver muligt at afholde kursus sammen med Uffe igen.

Elsebeth Vestergaard – Lærer, Tolne Efterskole