Det skal du bruge:
3 æg
350 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/4 citron – saft og revet skal
1/4 appelsin – saft og revet skal
2,5 dl mælk
2 dl surmælk (ymer, yoghurt osv.)
3 spsk smeltet smør
lidt rapsolie til stegning
Sådan gør du:
Del æggene i hvider og blommer og stil hviderne til side. Kom alle de tørre ting i en skål og derefter alle de våde. Pisk med en håndmixer eller håndkraft til du har en ensartet konsistens. Stil dejen til side (gerne på køl) i 30 minutter. Cirka 5 min før tiden er gået finder du et piskeris og pisker dine æggehvider stive. Hviderne vendes herefter forsigtigt sammen med dejen. Bag dine æbleskiver i en æbleskivepande – og hvis du ikke er helt med på hvordan du får dine æbleskiver helt runde så skal ringe til din bedstemor og spørge hvordan den ged skal barberes – det bliver hun med garanti glad for og ellers er YouTube min ven.
Velbekomme!