Æbleskiver

Det skal du bruge:

3 æg

350 g hvedemel

1/2 tsk salt

1 spsk sukker

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

1/4 citron – saft og revet skal

1/4 appelsin – saft og revet skal

2,5 dl mælk

2 dl surmælk (ymer, yoghurt osv.)

3 spsk smeltet smør

lidt rapsolie til stegning

Sådan gør du:

Del æggene i hvider og blommer og stil hviderne til side. Kom alle de tørre ting i en skål og derefter alle de våde. Pisk med en håndmixer eller håndkraft til du har en ensartet konsistens. Stil dejen til side (gerne på køl) i 30 minutter. Cirka 5 min før tiden er gået finder du et piskeris og pisker dine æggehvider stive. Hviderne vendes herefter forsigtigt sammen med dejen. Bag dine æbleskiver i en æbleskivepande – og hvis du ikke er helt med på hvordan du får dine æbleskiver helt runde så skal ringe til din bedstemor og spørge hvordan den ged skal barberes – det bliver hun med garanti glad for og ellers er YouTube min ven.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?