Agurkesalat

Det skal du bruge:

2 agurker ca. 600 g

1 spsk groft salt

1 dl vand

1 dl eddike

1 dl sukker

5 hele peberkorn

1 laurbærblad

Evt lidt bronzefennikel eller dild

Sådan gør du:

Snit agurkerne i tynde skiver og vend dem godt rundt i en skål sammen med saltet. Sæt skålen til side i minimum 15 minutter – gerne 1 time. Hæld eddike, sukker, vand, peberkorn, laurbærblad og en eventuel dusk op i en gryde. Kog lagen op så alt sukkeret er opløst. Tag gryden af og lad lagen køle af. Når agurkerne er klar, skal du hælde dem op i et dørslag og skylde dem med koldt vand. Lad dem dryppe af i dørslaget. Hæld agurkeskiverne op i en skål og hæld lagen over, når den er under 40 grader varm. Agurkesalaten kan spises straks eller efter 14 dage i køleren.

Velbekomme

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?