Almost chipotle spread

Det skal du bruge:

1 ds hakket tomat

50 hakket løg

2 spsk lagereddike

50 g røde linser

1 tsk røget paprika

1 spsk sriracha eller anden chili med lidt swing i

Salt og peber

Olie til afbruning af løg

Sådan skal du gøre:

Find en gryde der passer til din portion. Brun dine snittede løg i olien. Løgene skal tage farve uden at branke. Når løgene er brunet tilsættes først paprika og derefter chili og eddike. Rør et par omgange i gryden og tilsæt herefter linser og tomat. Lad nu gryden koge ved svag varme i ca. 20 minutter. Det kan være der skal tilsættes lidt vand under kogningen. Smag til med salt og peber og mere af det der evt. mangler. Blend din spread til du får en ensartet masse. Konsistensen skal være smørbar men ikke flyde ud. Spreaden kan serveres kold eller varm og bruges til at marinere i, smøre på eller som dippedip. Kort sagt; til alt!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?