Bålgryde

Det skal du bruge:

100 g god bacon

200 g gulerod

75 g løg

100 g porre

250 g pasta i en størrelse, der kan ligge på en spiseske

1 spsk tomatpuré

1 lille håndfuld grofthakket basilikum

3 dl hønsefond

1 ltr vand

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Tænd et bål! Bålgryde smager bedst, når den er lavet over bål, – med børn som bålchefer og lidt røg i øjnene. Skær din gode bacon ud i stykker og smid det ned i en varm gryde. Rør rundt og hold øje. Rens og skær dine andre grøntsager ud i de stykker, som ungerne formår. Når baconen har fået god farve og lidt stegeskorpe, tilsæt da dine grøntsager. Rør rundt og kom tomatpuré i. Lad det hele stege i et minuts tid, og kom så din hønsefond og vandet i. Kom låg på og kog op. Når gryden koger, smager du til med salt og peber. Herefter kommer du din pasta i og koger, til pastaen er al dente (det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere vand), smager til igen og tilsætter det hakkede basilikum. Bålgryden serveres brandvarm i spejderservice og spises med en ske eller det, der ligner, – og hvis du er heldig, så er der en godt grillet skumfidus til dessert…

Velbekomme!