Det skal du bruge:
1 dl fuldkornshvedemel
4 dl hvedemel
45 g smør
½ tsk salt
2 dl kogende vand
Sådan gør du:
Smuldr koldt smør, salt og mel – med fingrene i en skål, til du synes, det er blandet godt sammen. NU skal fingrene op! Find en grydeske og tilsæt det kogende vand og rør med det samme. Ælt med skeen, til du får en smidig dej. Du kan også bruge en røremaskine monteret med en kagespade – det er ikke helt så sjovt, men det er hurtigere.
Dejen deles op i 16 klumper og ligges på et meldrysset bord. Dejen rulles så tyndt og rundt ud så muligt, diameteren skal være mellem 10 og 13 cm. Det er nemmest at rulle en ud ad gangen og bage den på panden og så rulle en ny, mens man bager. Panden skal stå på middelvarme, og der skal ikke fedtstof på.
Læg pandekagerne i en stak, og spis dem med det samme – de kan sagtens lunes lidt dagen efter eller pakkes kolde i madpakken – den lækre smag forsvinder ikke så nemt!
Velbekomme!