Brændende kærlighed

Det skal du bruge – til mos:

1,5 kg kartofler

2 dl mælk – gerne sødmælk

50 g smør

Salt og stødt hvid peber

Sådan gør du – med mosen:

Vælg dine kartofler med omhyggelighed – der er stor forskel, og helt grundlæggende så er en kogefast kartoffel det modsatte, at det du skal bruge til en lækker mos. Skræl dine kartofler og kog dem i usaltet vand i 1 time. Sluk blusset, og lad dine kartofler trække i vandet og under låg i 15 minutter. Hæld vandet fra (vandet kan evt. gemmes til sovs eller suppe), og lad dine kartofler trække i 15 minutter under et låg, der tillader lidt af dampen at komme ud. Brug dine armkræfter eller din håndmixer, men giv kartoflerne nogle tæsk, til der ikke er klumper. Tilsæt nu dit smør, klem smørret lidt og lad det smelte, mens du rører mosen sammen med smørret. Kom så mælk, salt og hvid peber i mosen, og pisk mosen luftig og toplækker!

Det skal du bruge – til kærligheden:

150 g bacon

250 g hakkede løg

400 g rodfrugter i små tern.

2 stænk Tabasco

Lidt frisk timian

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du – med kærligheden:

Skær din bacon ud i stykker, du kan lide. Steg baconen på en pande, til den er halvfærdig, og kom så alle grøntsagerne ovenpå og bliv ved med at stege. Alt efter om der er fedt nok på baconen, kan det blive nødvendigt at give en sjat olie, mens du steger. Tilsæt timian, tabasco, salt og peber og steg, til du har en pande, der er fyldt med en kærlighed, der er smagfuld og mør.

Kartoffelmosen i bunden, kærligheden ovenpå, rødbeder ved siden af og du er hermed ramt af Amors pil.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?