Broccoli Flan

Det skal du bruge:

200 g broccoli – buket eller stok

1 æg

1 dl fløde

Vand til kogningen

Salt og peber

Sådan gør du:

Rens og skræl det grove af broccolistokken, skær dem evt. ud i mindre stykker. Kog i så lidt vand som muligt under låg, til broccolien er mør. Broccolien og lidt af vandet flyttes over i en blender, og blendes så fint som muligt. Fløde og krydderier tilsættes, og der blendes igen. Ægget tilsættes, når temperaturen er under 70 grader, og der blendes en sidste gang. Massen hældes op i smurte forme, der passer til formålet og bages ved ca. 160 grader, til flanen er fast i midten.

Alle grøntsager kan bruges til at lave flan – så små stumper af grøntsager eller grøntsager, der er blevet lidt ”kedelige” egner sig til denne trylletur. Grøntsagsflan kan bruges som en selvstændig grønsagsret eller som garniture.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?