Det skal du bruge:
200 g broccoli – buket eller stok
1 æg
1 dl fløde
Vand til kogningen
Salt og peber
Sådan gør du:
Rens og skræl det grove af broccolistokken, skær dem evt. ud i mindre stykker. Kog i så lidt vand som muligt under låg, til broccolien er mør. Broccolien og lidt af vandet flyttes over i en blender, og blendes så fint som muligt. Fløde og krydderier tilsættes, og der blendes igen. Ægget tilsættes, når temperaturen er under 70 grader, og der blendes en sidste gang. Massen hældes op i smurte forme, der passer til formålet og bages ved ca. 160 grader, til flanen er fast i midten.
Alle grøntsager kan bruges til at lave flan – så små stumper af grøntsager eller grøntsager, der er blevet lidt ”kedelige” egner sig til denne trylletur. Grøntsagsflan kan bruges som en selvstændig grønsagsret eller som garniture.
Velbekomme!