Brunede kartofler

Det skal du bruge:

1 kg små kartofler – kogt med skræl

200 g sukker

50 g smør/andefedt

Lidt salt

Sådan gør du:

Pil dine kartofler og sæt dem til side. Det er nemmest at lave gode brunede kartofler, når kartoflerne hverken er kolde eller fugtige. Så tag kartoflerne ud af køleskabet i god tid, hvis de har været der forbi. Sukkeret smeltes forsigtigt i en pande, – du skal ikke røre rundt i sukkeret, før det er nødvendigt for, at det ikke brænder på. Herefter rører du forsigtigt de steder, hvor sukkeret ikke er smeltet, så du har en ensartet karamel i panden. Når du har en samlet karamel – og før den branker – så skruer du ned, tilsætter smørret og rører karamelmassen sammen igen.  Nu skal kartoflerne i karamellen. Lad kartoflerne ligge lidt i karamellen, før du vender rundt, – karamellen stivner lidt, når der kommer kartofler i, og hvis du så roder rundt, kan kartoflerne let gå i stykker i mødet med den seje karamel. Lad kartoflerne koge forsigtigt i den varme karamel og vend løbende. Drys med lidt salt og servér, når du tænker, at kartoflerne har suget nok af karamellen til sig.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?