Brune kartofler

Det skal du bruge:

1 kg små kartofler – kogt med skræl

200 g sukker

50 g smør/andefedt

Lidt salt

Sådan gør du:

Pil dine kartofler og sæt dem til side. Det er nemmest at lave gode brune kartofler, når kartoflerne hverken er kolde eller fugtige, så tag kartoflerne ud af køleskabet i god tid hvis de har været der forbi. Sukkeret smeltes forsigtig i en pande – du skal ikke røre rund i sukkeret før det er nødvendigt for at det ikke brænder på. Herefter rører du de forsigtigt de steder hvor sukkeret ikke er smeltet, så du har en ensartet karamel i panden. Når du har en samlet karamel og før den branker så skruer du ned, tilsætter smørret og rører karamelmassen sammen igen.  Nu skal kartoflerne i karamellen. Lad kartoflerne ligge lidt i karamellen før du vender rundt – karamellen stivner lidt når der kommer kartofler og hvis du så roder rundt så kan kartoflerne let går i stykker, i mødet med den seje karamel. Lad kartoflerne koge forsigtigt i den varme karamel og vend løbende. Drys med lidt salt og server når du tænker at kartoflerne har suget nok af karamellen til sig.

Velbekomme!