Det skal du bruge:
1 kg små kartofler – kogt med skræl
200 g sukker
50 g smør/andefedt
Lidt salt
Sådan gør du:
Pil dine kartofler og sæt dem til side. Det er nemmest at lave gode brunede kartofler, når kartoflerne hverken er kolde eller fugtige. Så tag kartoflerne ud af køleskabet i god tid, hvis de har været der forbi. Sukkeret smeltes forsigtigt i en pande, – du skal ikke røre rundt i sukkeret, før det er nødvendigt for, at det ikke brænder på. Herefter rører du forsigtigt de steder, hvor sukkeret ikke er smeltet, så du har en ensartet karamel i panden. Når du har en samlet karamel – og før den branker – så skruer du ned, tilsætter smørret og rører karamelmassen sammen igen. Nu skal kartoflerne i karamellen. Lad kartoflerne ligge lidt i karamellen, før du vender rundt, – karamellen stivner lidt, når der kommer kartofler i, og hvis du så roder rundt, kan kartoflerne let gå i stykker i mødet med den seje karamel. Lad kartoflerne koge forsigtigt i den varme karamel og vend løbende. Drys med lidt salt og servér, når du tænker, at kartoflerne har suget nok af karamellen til sig.
Velbekomme!