Æblechutney

Det skal du bruge:

1 løg – ca 100 g – rød eller almindelig

2 fed hvidløg

½ kg æbler

50 g rosiner

100 g sukker

3 spsk æblecidereddike

Lidt frisk chili

25 g ingefær

Skal og saft fra en ½ citron

1/2 tsk salt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg fint, skær æblerne i tern(du bestemmer selv, om du skræller), skræl ingefær og riv det på et rivejern, riv skallen af citron og pres saften. Put det hele i en gryde sammen med rosiner, æbleeddike, sukker og salt. Kog chutneyen ved svag varme, til det har fået en tyk konsistens. Smag evt. til med frisk chili og kog op igen. Æblechutney er et hit som smørelse i en sandwich, som ledsager til karryretter og meget andet godt.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?