Det skal du bruge:
1 ltr surmælk, kærnemælk eller en blanding
500 g sukker
600 g hvedemel
3 tsk natron
1 citron
1 appelsin
1 dl olie
100 g nødder/græskarkerner
Vanilje – korn eller sukker
Flormelis til at drysse med ved servering
Sådan gør du:
Find en stor røreskål og riv skallen fra citron og appelsin ned i skålen. Find en anden og mindre skål, pres saften ud af dine citrusfrugter og stil den mindre skål til side. Hak dine nødder og kerner, og stil også dem til side i en skål. Kom de ingredienser, du ikke har sat til side, ned i den store røreskål og rør til dejen er glat. Dejen kommes op i en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Jævn dejen ud, så den kommer ud i hjørnerne, og drys så med nødder, lige inden dejen kommer i ovnen. Bag kagen ved 180 grader i cirka 35 minutter. Bagetiden passer til en bradepande på 30 x 40 cm. Så snart kagen kommer ud, så laver du cirka 107 små huller i toppen med en kødnål og fordeler herefter din citrussaft med en spiseske ud over hele kagen. Kagen skal lige køle lidt og suge saften. Herefter kan du skære kagen ud i passende stykker og drysse med flormelis.
Velbekomme!