Fisk i bradepande

Det skal du bruge:

800 g klargjorte kartofler

800 g klargjorte grøntsager – frit valg fra vejboden eller grøntsagsskuffen

500 g fisk

2 spsk olivenolie eller smør

½ dl hvidvin eller lidt citronsaft

Salt og friskkværnet peber

Evt. blå birkes eller sesam til at panere hele eller dele af fisken

Gerne lidt kviste med krydderurter fra haven

Sådan gør du:

Skær dine grøntsager og kartofler ud i grove stykker. Kom de grove stykker op i en passende bradepande, og vend blandingen med fedtstof og krydderier. Kom bradepanden ind en varm ovn (ca. 210 grader) og steg, til alle dine forskellige elementer er tilberedt og også gerne har fået lidt farve – ca 40 minutter plejer at passe i min ovn. Skær din fisk ud, mens du venter på det grønne. Prøv at skære ud i stykker, som kræver cirka samme tilberedningstid. Du kan vende hele eller dele af fisken i gryn som blå birkes eller sesam. Når du tager bradepanden med dine færdige grøntsager ud for at komme fisken på, så skal du komme din sjat hvidvin (eller citronsaft og lidt vand) ned i bunden af bradepanden og lade det dampe lidt af, mens du lægger fisken øverst i din bradepande – direkte ovenpå dine grøntsager. Giv dine fisk til de er færdige – det tager som regel ikke mere end 5 minutter, når fisken kommer ind i en varm ovn oven på varme grøntsager – og i øvrigt – tilbered hellere fisk lidt for lidt end for meget… Nu er bradepanden klar til servering og nede i bunden af bradepanden, der skulle der gerne flyde en lille, men skøn, sky med smag fra alle de elementer, du har samlet. Servér gerne din bradepande med godt brød (også til at suge skyen), en lækker dressing og dampede grøntsager.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?