Fiskefrikadeller

Det skal du bruge:

500 g hakket fisk

200 g renset gulerod, kartoffel, persillerod eller lignende

1 løg

1 lille spsk salt

Peber

1 æg

1 dl piskefløde

1 dl mælk

3 spsk rasp

1 spsk hvedemel

Sådan gør du:

Rør fisk, fintrevne grøntsager og finthakket løg sej med salt og peber. Rør derefter ægget ind i farsen, indtil den igen bliver sej. Tilsæt herefter mælk, fløde, mel og rasp og rør igen. Lad farsen hvile lidt og justér evt. med rasp, mel eller mælk. Farsen skal være lidt hårdere end en normal fiskefars, da grøntsagerne gør dellen mere løs, når den er stegt. Dellerne steges i smør og olie – en gyldenbrun stegeskorpe er at efterstræbe! Så steg ved halvhård varme og undgå at vende dellerne, inden der er kommet stegeskorpe. Der er masser af muligheder for tilbehør, brug dem!

Opskriften giver ca. 16 deller

Velbekomme!