Fiskesuppe

Det skal du bruge:

150 g gulerod

1 fed hvidløg

25 g smør

1 dl hvidvin

2 store spsk hvedemel

5 dl piskefløde

2 ltr fiskefond – cirka

Grønt drys – bronzefennikel er godt

Sådan gør du:

Gulerod og hvidløg skæres ud i små tern ca. ½ x ½ cm. De flotte tern sauteres forsigtigt i smør i et par minutter, uden at de tager farve. Melet tilsættes, og der skal røres rundt, mens melet afbages og suger smørret til sig. Efter ca. 1 minut tilsættes hvidvin og lige derefter fiskefonden. Når gryden er kommet i kog, tilsættes piskefløde, og suppen koges igen op, mens der smages til med salt og peber. Suppen kan nemt koge over, når der er kommet fløde i – så hold godt øje med den.

Suppen kan serveres med et stykke friskstegt fisk, ristede brødcroutoner, smørdampede asparges og meget andet.

Velbekomme!

 

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?