Det skal du bruge:
150 g gulerod
1 fed hvidløg
25 g smør
1 dl hvidvin
2 store spsk hvedemel
5 dl piskefløde
2 ltr fiskefond – cirka
Grønt drys – bronzefennikel er godt
Sådan gør du:
Gulerod og hvidløg skæres ud i små tern ca. ½ x ½ cm. De flotte tern sauteres forsigtigt i smør i et par minutter, uden at de tager farve. Melet tilsættes, og der skal røres rundt, mens melet afbages og suger smørret til sig. Efter ca. 1 minut tilsættes hvidvin og lige derefter fiskefonden. Når gryden er kommet i kog, tilsættes piskefløde, og suppen koges igen op, mens der smages til med salt og peber. Suppen kan nemt koge over, når der er kommet fløde i – så hold godt øje med den.
Suppen kan serveres med et stykke friskstegt fisk, ristede brødcroutoner, smørdampede asparges og meget andet.
Velbekomme!