Det skal du bruge:
40 g brændenældeskud, skvalderkål og også gerne ramsløg
25 g grubelagret Vesterhavsost – eller en anden hård ost
20 g mandler
90 g rapsolie
Lidt citronskal
5 g kapers
Salt og friskkværnet peber
Evt 1 fed hvidløg – hvis du ikke har ramsløg i haven
Sådan gør du:
Pluk dit lokale ukrudt (brug handsker til brændenælderne – det svier, hvis du lader vær’) og hold ukrudtet adskilt. Skyl alle urterne godt. Brændenælderne kommes op i en skål og overhældes med kogende vand – lad dem stå i 3 minutter, og kom dem så op i en sigte. Nu brænder de lige pludseligt ikke mere… Alle ingredienser kommes nu op i et højt glas og gives tæsk med stavblenderen, til konsistensen er ensartet. Smag og justér, til du er glad. Pestoen kan varieres med alle mulige urter, der står i vejen i din have. Brug pestoen, som du er vant til med eksempelvis en basilikumpesto.
Velbekomme!