Forårspesto

Det skal du bruge:

40 g brændenældeskud, skvalderkål og også gerne ramsløg

25 g grubelagret Vesterhavsost – eller en anden hård ost

20 g mandler

90 g rapsolie

Lidt citronskal

5 g kapers

Salt og friskkværnet peber

Evt 1 fed hvidløg – hvis du ikke har ramsløg i haven

Sådan gør du:

Pluk dit lokale ukrudt (brug handsker til brændenælderne – det svier, hvis du lader vær’) og hold ukrudtet adskilt. Skyl alle urterne godt. Brændenælderne kommes op i en skål og overhældes med kogende vand – lad dem stå i 3 minutter, og kom dem så op i en sigte. Nu brænder de lige pludseligt ikke mere… Alle ingredienser kommes nu op i et højt glas og gives tæsk med stavblenderen, til konsistensen er ensartet. Smag og justér, til du er glad. Pestoen kan varieres med alle mulige urter, der står i vejen i din have. Brug pestoen, som du er vant til med eksempelvis en basilikumpesto.

Velbekomme!