Forårsruller

Det skal du bruge:

125 g hakket oksekød

100 g løg ca. 1 stk

200 g kål – hvid, spids eller savoy

100 g rodfrugt – gulerod, selleri, pastinak, bolchebede, persillerod mv.

2 spsk fiskesauce

2 spsk sød chilisauce

2 spsk soya

Salt og peber

Ca. 10 ark forårsrulledej

Olie til at fritere

Og sådan gør du:

Alle grøntsager skal renses og snittes fint eller evt. rives på den grove side af rivejernet.

Frem med en pande, fyr op under den og på med oksekødet plus en smule olie. Svits kødet, mens du deler det ud i små klumper. Efter et par minutter tilsætter du grøntsagerne og sauterer dem, til de falder lidt sammen. Tilsæt derefter kryddersaucerne, salt og peber, og lad stille og roligt væsken koge væk. Smag til med mere af det hele, hvis det er nødvendigt.

Når grøntsagerne er møre, og du er tilfreds med smagen, skal blandingen køle lidt af, før forårsrullen kan rulles – vi skal nok ned på max 40 grader, før det er nemt at arbejde med.

Det er umuligt at forklare, hvordan man ruller en forårsrulle på skrift – du skal på YouTube eller høre efter, når jeg viser, hvordan man gør. Husk at lave en lille blanding med mel og vand du kan bruge som lim, når rullen skal lukkes.

Rullen skal steges i 180 grader varm olie, til den er gyldenbrun og lækker!

Der bliver ca. 10 små forårsruller af denne portion – den kan strækkes med mere kål, glasnudler eller bare ganges op, hvis du ønsker større ruller eller flere. De smager dejligt med peanutdip og giver med garanti godt humør og fedtede fingre!

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?