Det skal du bruge:
700 g kogte og afkølede ris – gerne basmati eller jasmin
500 g fint snittede grøntsager
3 æg
½ dl olie
½ dl sojasauce
½ dl østers eller fiskesauce
Skal fra ½ citron
Sådan gør du:
Tag dine ris ud af køleskabet. Snit dine grøntsager fint, så de kræver samme korte tilberedningstid. Du kan bruge alt mellem himmel og jord. En blanding med mange forskellige grøntsager alt efter sæson er min favorit – og så synes jeg, at der altid skal kål i. Slå dine æg ud i en skål, og riv din citronskal ud over æggene. Tænd op under din wok eller din store pande med høje kanter. Kom olie i din wok, når der er smæk på, og lige bagefter olien, dine æg. Rør æggene sammen med en stor ske. Når æggene er stegt sammen, kommer du ris i din wok og lige derefter alle dine grøntsager. Steg nu af hjertens lyst, mens du vender lidt rundt. Ris og grøntsager skal være varme og tilberedt, men ikke have stegeskorpe. Tilsæt dine saucer cirka halvvejs i tilberedning, smag til og justér til sidst. Jeg elsker at spise mine stegte ris med sød chilisauce, mere soja og ristede cashewnødder.
Velbekomme!