Det skal du bruge:
400 g hakket gris
80 g kogte kikærter eller ingrid ærter
35 g Ingrid ærtemel
120 g løg
50 g rasp
1 dl mælk
2 æg
Salt og peber
Sådan gør du:
Rør gris og ærtemel sej med salt. Tilsæt æg og rør sej igen. Blend løg, kikærter og mælk til en ensartet masse og rør blandingen i farsen. Tilsæt rasp og peber til farsen og rør det hele sammen igen. Lad farsen trække i cirka 20 minutter før du steger, ærtemelet skal lige suge lidt af væsken og gøre frikadellen fastere i bidet. Frikadellen er testet på børn, gamle folk og dyr. Den smager godt og der er, snart sagt, ingen der mistænker at de spiser en masse bælgfrugter, mens de sætter tænderne en af de allerstørste danske klassikere.
Frikadellen kan serveres med jysk brun sovs, kartofler og rødkål, kold kartoffelsalat eller noget helt 3.
Velbekomme!