Det skal du bruge:
450 g kogt kartoffel
25 g finthakket rødløg
½ spsk tørret eller 1 spsk friskhakket estragon
1 æg til kartoffelmassen
Salt og peber
1 æg til panering
Rasp og mel til panering
Olie til fritering
Sådan gør du:
Kom de kogte kartofler, rødløg og estragon op i en skål. Tryk kartoflerne ud, og tryk samtidig massen sammen med en gaffel – eller allerbedst et godt stift piskeris. Der skal være noget struktur i massen, men den skal også kunne hænge sammen. Tilsæt salt, peber og 1 æg, og rør massen sammen igen. Sæt din kartoffelmasse på køl, og find 3 dybe tallerkner frem. Hvedemel i den første, 1 sammenpisket æg (tilsat ½ dl vand) i den anden og rasp i den tredje. Tag kartoffelmassen ud af køleskabet, og form kugler på størrelse med en bordtennisbold, og læg dem på tallerkenen med mel. Her er du nødt til at tørre hænder, inden du ruller kuglen rund med hjælp fra melet. Læg herefter kuglen over i æggemassen, vend den rundt, og løft den over i raspen, og rul den rundt. Når du har rullet alle dine kugler, så kan du tænde for en gryde med olie eller din friture – temperaturen på olien skal være ca. 170 grader. Kuglerne skal friteres, til de er gyldenbrune. Herefter kan de køle lidt af i et dørslag, for de er rockervarme, når de lige er kommet op af ønskebrønden. Kartoffelkuglerne kan serveres som en snack med en dip eller som et tilbehør til et større måltid.
Velbekomme!