Det skal du bruge:
1 bdt grønne asparges 250 g
2 stk hårdkogte æg – hakket
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk hakket cornichon
1 spsk hakket kapers
1 spsk hakket skalotteløg
Salt og friskkværnet peber
Hakkede krydderurter til at toppe med
Sådan gør du:
Sæt en gryde vand over på komfuret og godt med salt i vandet. Kom alt – undtagen asparges – op i en lille skål og rør rundt. Lad det stå lidt, smag og smag evt. til igen. Knæk det seje bundstykke af dine asparges. De knækker der, hvor de holder op med at være seje og trævlede, siges der – men man kan med fordel lige hjælpe lidt på vej og knække den lidt under der, hvor den selv vil – det er en skam at smide for meget ud…. Kom dine asparges op i det kogende vand og kog dem. Ikke for lidt og ikke for meget. Der er kæmpestor forskel på grønne asparges, men ca 2 min for de helt tynde og ca. 4 min for de helt tykke… I må selv mærke og knække jer lidt frem. Tag dine asparges op af vandet, når de er færdige og lad dem dryppe lidt af. Anret dem på fad eller tallerken, og kom generøse skefulde med vinæggrette og friskhakkede krydderurter på toppen. God til brunch, forret eller til at stille en seriøs lækkersult.
Velbekomme!