Det skal du bruge:
600 g skrællet kartoffel
50 g pillet løg
1 fed hvidløg
1 æg
2 spsk hvedemel
2 spsk ærte eller linsemel (kan evt erstattes af 1 spsk hvedemel)
Salt og peber
Olie til stegning
Sådan gør du:
Riv kartoffel, løg og hvidløg ned i en skål. Tilsæt æg, mel, salt og peber og rør massen sammen. Fingrene er altså bedst til den proces – så får man også en god fornemmelse af, hvornår massen er sammenhængende. Tænd en pande på cirka medium varme, og hæld lidt olie på. Når panden er varm, så samler du en klump kartoffelmasse med fingrene og sætter på panden – i frikadellestørrelsen. Når hash brownen har fået lidt farve på den ene side, så vendes den forsigtigt om og trykkes let ned mod panden. Nu skal du bare forsætte med at stege ved medium varme og vende med jævne mellemrum. Dine browns skal have cirka 10 minutter på panden. Opskriften giver 10 stk.
Velbekomme!