Hasselback pastinak

Det skal du bruge:

Pastinakker

Olivenolie

Salt

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Skræl dine pastinakker. Find et skærebræt frem og læg en trægrydeske på skærebrættet og læg pastinakken tæt op af grydeskeen på den side af grydeskeen der er længst væk fra dig. Find så en kniv frem og skær ”skiver” af pastinakken til din kniv møder grydeskeen og dermed ikke kommer hele vejen igennem. Skiverne skal være ca. 3 mm – hellere tyndere end tykkere. Læg dine skiveskårede pastinakker i et ildfast fad og pensel eller smør med olivenolie, hele vejen rundt. Drys med salt og peber og smid dine pastinakker i ovnen. Det er svært at sige noget fast hvor lang tid pastinakkerne skal have, da der er kæmpe stor forskel på størrelsen – men en pastinak der er lidt større end en almindelig gulerod, skal have ca. 45 min ved 210 grader. Du kan sagtens lave dine rodfrugter sammen med noget andet i ovnen og på en lavere temperatur, så skal du bare give pastinakkerne ca. 5 min på 250 grader til sidst, for at give sprøde riller. Server dine pastinakker som et tilbehør eller som hovedelement i en varm salat, hvor du topper med lidt feta, mere olivenolie, finthakket rødløg, kapers og måske lidt grønkål – mulighederne er mange – også for at bruge andre rodfrugter.

Velbekomme!