Det skal du bruge:
500 g hindbær
200 g sukker
Ca. 1 spsk Maizena
Sådan gør du:
Sukker og bær op i en gryde. Kog op, og kog bær og sukker, så det er kogt helt igennem. Rør Maizena op i så lidt vand som muligt, for at det kan opløses. Hæld Maizena i syltetøjet, og kog syltetøjet igennem. Hæld syltetøjet på skoldede glas og sæt dem koldt. Eller spis syltetøjet med det samme på friskbagte boller eller i tynde pandekager…
Samme syltetøj kan laves med næsten alle bær og frugter. Der skal bare justeres lidt i mængden af sukker og evt. i mængden af Maizena. Der er tradition for at bruge Melatin i Danmark til syltetøj og marmelade – jeg er ikke vild med produktet, da der ofte er konserveringsmidler i – og så er det enormt dyrt. Jeg bruger nærmest altid majsstivelse og lever med, at syltetøjet bliver lige en my mere mat i farven, end hvis man bruger eksempelvis Melatin. Hvis du savner konserveringsmidlet, fordi din syltetøj bliver muggen, så synes jeg tippet er at lave mindre portioner eller bruge fryseren til at opbevare en del af syltetøjet.
Alt efter valg af bær og hvor sarte syltetøjsspiserne er, kan du evt. bruge et piskeris eller en stavblender til at slå bærrene lidt i stykker.
Velbekomme!