Hønsesalat med korn og ærter

Det skal du bruge:

200 g kogt hønsekød

100 g kogte kerner (perlebyg, perlehvede el. noget i den dur)

150 g kogte ingrid ærter (kogte kikærter kan også bruges)

100 g champignoner

1 spsk finthakket rødløg

2 stk finthakkede cornichoner

10 stk finthakkede kapers

1 tsk grov sennep – eller lidt mindre dijonsennep.

2 spsk æble i små tern

1 dl majonæse – hjemmepisket naturligvis

1 dl ymer eller tykmælk

Salt og friskkværnet peber

Olie til at stege svampene

Sådan gør du:

Rens svampene og del dem i kvarte. Rist svampene på en varm pande til de får en lækker og gylden stegeskorpe. Stil svampene til side og lad dem køle lidt af. Put ymer, sennep og majo ned i en skål og rør det sammen. Pluk din høne og kom kød, svampe, kerner og ærter ned skålen. Snit de øvrige ingredienser og put det hele ned i dressingen. Rør rundt og smag til med salt og peber. Lad hønsesalaten trække i 10 minutter. Smag igen og justér med mere af det, du tænker, der mangler.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?