Det skal du bruge (til ca. 15 stk):
250 g kikærter (sat i blød dagen før)
1 æg
1 tsk. salt
Peber efter smag
1 tsk. gurkemeje
1 håndfuld persille
1 dusk friske koriander – lidt tørret er også ok
½ tsk. cayennepeber
2 fed hvidløg
1 dl vand
75 g løg
Rasp til massen er fast – men ikke tør – ca. 1 spsk
Sådan gør du:
Husk at sætte kikærterne i blød dagen før. De udblødte kikærter blendes sammen med løg, hvidløg og krydderurter, til du opnår en fin og ensartet masse – her kan vandet med fordel tilsættes. Resten af ingredienserne – undtagen rasp – tilsættes, og det hele køres eller røres sammen, så krydderierne bliver fordelt. Falafelmassen har godt af at stå en halv times tid, så smagen i krydderierne kommer rigtigt frem. Falaflerne steges i olie, lidt efter ” frikadellemetoden” så altså en voksen spiseskefuld på den varme pande. Falaflen vendes, når den er blevet gyldenbrun. Falaflen er færdig, når den er gennemvarm og gyldenbrun på begge sider.
Falafel er et kæmpehit blandt efterskoleelever og børn – i øvrigt billigt, klimavenligt og helt tosset lækker. Falaflerne tager bestemt ikke skade af at komme en tur i fryseren, så det er nemt at have lækker og sund fastfood lige ved hånden. Så bare lav en kæmpeportion med det samme. Jeg lover, det vækker glæde i alle hjem!
Velbekomme!