Jordbærtærte

Det skal du bruge:

Mazarinbund:

250 g marcipan

250 g blødt smør

250 g sukker

70 g hvedemel

100 g mandelmel

5 æg

 

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

¼ vaniljestang

2 dl creme fraiche 38

 

500 g friske jordbær

 

Sådan gør du:

Marcipan, sukker og blødt smør kommes op i en røreskål og røres sammen. Så kommes der hvedemel og mandelmel i, og der røres igen sammen. Herefter røres æggene i – 1 ad gangen. Smør en springform (26 cm) og hæld mazarinmassen op i formen. Mazarinbunden bages ved 150 grader i ca. 45 minutter. Når bunden er færdig, stilles bunden til afkøling, og når den har sat sig, tages den forsigtigt ud af formen.

Når bunden er kølet af, – og det kan godt tage 2 timer –  så kan du begynde af lave en creme.  Pisk 2 æggeblommer med sukker og vanilje – det skal piskes helt hvidt og så stift som muligt. I en anden skål piskes din creme fraiche stiv. Til sidst vendes creme fraiche og æggeblommer sammen. Hvis du synes, det er blevet lidt tyndt, så kan du lige slå det sammen med et piskeris igen. Cremen lægges i en rund klat på midten af bunden, – ikke ud til kanten – det skal nok bevæge sig lidt derud, når der kommer bær på.

Kom jordbær på kagen – hele, i skiver eller kvarte – det bestemmer du selv!  Jeg drysser gerne med lidt hakket mandel og pynter med lidt grønt fra haven.

 

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?