Kål klask

Det skal du bruge:

Rosenkål

Smør

Salt og friskkværnet peber

Kødhammer (den skal ikke spises)

Sådan gør du:

Rens dine rosenkål og skyl dem. Placer ét rosenkål ad gangen på et skærebræt, og giv et godt klask med en kødhammer eller en tung gryde. Det kræver lidt øvelse – men det er hurtigt lært. Det fungerer bedst, hvis stokken vender ind mod dig, og du slår med størst kraft på toppen af rosenkålen. Rosenkålen skal åbne sig men samtidig stadig holde sammen i bunden. Når du har klasket alle dine rosenkål, så kan du tænde for en pande, give en klat smør og sautere til kålen er mør og lækker. Du er nødt til at smage dig frem i forhold til, hvor lang tid dine klaskede kål skal have. Sæt tænderne i en af de mindste og prøv dig frem. Tilsæt salt og peber – og hvis du er helt vild – så gerne lidt citronskal, lige inden du serverer.

Velbekomme!