Kød og melboller

Melboller

Det skal du bruge:

60 g smør

100 g hvedemel

2 dl vand

2 æg

Salt, hvid peber

Sådan gør du:

Bring smør, vand, salt og peber i kog i en gryde. Tilsæt mel, pisk grundigt til en glat dej, og tag gryden af varmen. Lad dejen køle lidt af og pisk æggene i – ét ad gangen. Kom dejen i sprøjtepose, og sprøjt til boller af passende størrelse direkte ned i det letkogende vand. Jeg synes, det nemmeste er at skære bollerne af for enden af sprøjteposen med en fugtet urtekniv.

Lad melbollerne pochere i max. 5 minutter. De må ikke koge – så smatter de ud. Tag bollerne forsigtigt over i iskoldt vand i et par minutter. Tag bollerne op af vandet, når de er kølet helt af. Sæt til side indtil servering.

Kødboller

Det skal du bruge:

250 g svinefars

1 æg

1 spsk hvedemel

2 spsk fintrevet løg

Salt og peber

Sådan går du:

Blend eller rør fars, løg, salt og peber sej. Tilsæt æg og hvedemel, og blend eller rør igen. Det bliver bedst, hvis kødbollerne bliver blendet – men en omrøring er ikke uden evner… brug formeteknikken fra melbollerne – det samme vand endda! Hvis du ikke ligger inde med sprøjteposer, så kan en fugtet teske også bruges. Bollerne pocheres i ca. 4 minutter og køles af i iskoldt vand.

Kød og melboller tilsættes først suppen til allersidst og varmes forsigtigt, da især melbollerne ikke tåler at komme op og bulderkoge.

Velbekomme!