Til ca. 4 personer
Det skal du bruge:
1 hel kylling
1 stk hokkaidogræskar
1 løg
1 citron
1 persillerod
2 dl creme fraiche 38 %
1 håndfuld persille
Smør til pensling
Evt. parmesanost til servering
500 g spaghetti
2 laurbærblade
Sådan gør du:
Del kyllingen ud i mindre stykker, og gem vingespidser, ryg mv. til en lille kyllingesuppe. Rens hokkaido (lad skallen sidde på), løg og persillerod. Skær græskaret ud i grove stykker, og finthak løg og persillerod. Bland alle grøntsager i bunden af et smurt fad. Krydder det grønne med salt, peber, laurbærblade og klemt citron (hele citronen skal blive i fadet, når den er klemt). Læg de smørpenslede og velkrydrede kyllingestykker ovenpå. Hæld en sjat vand i bunden af fadet, og sæt fadet i ovnen. Ovnen skal stå på ca. 180 grader, og fadet må aldrig koge helt tør. Kyllingen skal være i ovnen, til den kan trække færdig…. Det tager alt fra 30-45 min alt afhængigt af størrelse på kylling osv. Følg med og mærk dig frem. Et tip kan være at bruge et stegetermometer og tage dyret ud, når det rammer 70 grader, og lade det trække op til 75 grader udenfor ovnen.
Sæt en gryde vand over og vær generøs med saltet. Lige før kyllingen er helt færdig i ovnen, tager du den ud, og i samme bevægelse smider du spaghettien i vandet. Kyllingen har godt af at trække ca. samme tid, som det tager at koge pastaen. Sluk ovnen og lad grøntsagerne stå i ovnrummet, mens vi venter… Tag citron og laurbærblade op og mos græskarne sammen med creme fraiche, kyllingesky, og hvad der ellers er i fadet. Når pastaen er kogt færdig, hældes den over græskarmassen, persillen tilsættes, og det hele vendes sammen. Anret pastaen med kyllingen omkring, riv parmesan over og nyd livet!
Velbekomme!