Det skal du bruge:
400 g fintsnittet kål – rød, spids, hvid eller jungle – du bestemmer!
1 dl vand
1 dl lagereddike
1 dl sukker
1 tsk gule sennepsfrø
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Snit din kål så fint som muligt. Snit gerne kålen på et mandolinjern eller i en foodprocessor – er du en ørn med en kniv, så kan det også bruges. Kom din kål op i en skål. Kog vand, eddike, sukker, sennepsfrø, salt og peber op i en gryde. Når syltelagen koger, så hælder du den direkte over din snittede kål. Kålen falder hurtigt lidt sammen – du kan hjælpe lidt til og vende et par gange i løbet af 5 minutter. Den lynsyltede kål kan spises, når lagen er kold – men den har godt af at stå et par dage. Kålen har et lækkert bid og kan bruges i sandwich, salat, som tilbehør til fede retter eller noget helt 4. Lagen kan koges op og genbruges et par gange eller 3 – smag på den og justér eventuelt lidt med surt eller sødt. Pas på lynsyltet kål er stærkt vanedannende!
Velbekomme!