Majonæse

 

Det skal du bruge:

2 æggeblommer

2 dl olie

2 spsk eddike – gerne estragoneddike

1 tsk salt

1 tsk dijon sennep

2 stænk Tabasco

Peber

Sådan gør du:

Del æggene, og læg blommerne ned i en skål. Gem hviderne – de kan bruges til meget godt!

Tilsæt nu næsten alle ingredienserne – olien skal du vente med. Pisk dine æggeblommer med et piskeris – en håndmikser er også ok – men det er godt for blodomløbet at piske den selv! Pisk æggeblommerne godt og hurtigt sammen – ca. 30 sekunder. Nu skal olien i. Hæld olien i en tynd stråle ned i æggeblommerne, mens du pisker. Først meget lidt af gangen og med tiden, må du gerne sætte tempoet lidt op. Til sidst smages majonæsen til, og så er den klar til at begejstre dig selv og dine gæster!

Hvis du skal lave kryddermajo til eksempelvis en burger, så kan du tilsætte lidt hvidløg, dildspidser og lidt blancheret rødløg og lidt mere syre. Det er en sikker vinder til fritter og til at smøre burgerbollerne med.

Velbekomme! 

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?