Miljønærbøf

Det skal du bruge:

Grøntsagsbase:

50 g pastinak

100 g selleri

75 g løg

50 g persillerod

75 g gulerod

1 fed hvidløg

5 dl vand

Olie til afbruning

Til kødsaucen:

100 g løg

50 g hakket oksekød

200 g kogte anicia linser

2 spsk piskefløde

2 laurbærblade

2 spsk lagereddike

Kulør

Salt og sort peber

Olie til afbruning

Sådan gør du:

Sæt en gryde på komfuret og kom lidt olie i bunden af gryden. Tag dine rensede grøntsager og skær dem ud i mindre stykker Ca. 3 x 3 cm, kom dem i gryden og lad dem brune godt at i gryden. Tag dig god tid. Grøntsagerne skal have meget varme og brunes godt – uden at de brænder på. Der skal minimum brunes i 5 minutter. Når du er tilfreds med afbruningen, så tilsætter du vandet, lægger et låg på gryden og lader grøntsagerne koge møre under låg. Når grøntsagerne er møre skal du bruge en stavblender og blende til du har en glat konsistens på basen.

Mens grøntsagerne koger under låg, kan du afbrune det hakkede oksekød i en anden gryde. Hak løgene og sæt en gryde over på komfuret. Kom olie i den varme gryde og oksekødet lige bag efter. Brun kødet godt af for fulde hammer. Når kødet er brunet perfekt af, kommer du de hakkede løg og laurbærbladene ned til kødet. Skru nu ned og lad løgene blive bløde og klare sammen med kødet. Der skal måske tilsættes lidt mere fedtstof alt efter fedt indholdet i kødet. Når løgne er klaret, kan du tilsætte lagereddike og sætte gryden til side, til grøntsagsbasen er klar. Når grøntsagsbasen er klar hælder du de kogte linser, grøntsagsbasen og alle de andre ingredienser over i kødgryden og lader det hele koge op. Smag til med godt med peber, salt og måske mere eddike. Og husk at justere farven så den minder om en rigtig bøfsovs.

Miljønærbøf kan servers som en klassisk millionbøf med surt og kartoffelmos

Velbekomme!