Det skal du bruge:
1 løg
Ca. 1 spsk grønne peberkorn – alt efter hvor stærk saucen skal være.
1,25 dl creme fraiche 38%
50 g hvedemel
1 spsk dijonsennep
2 spsk tomatkoncentrat
4 dl stegesky eller oksefond
Eventuelt en sjat cognac eller hvidvin
30 g smør
Salt og peber
Sådan gør du:
Hak løget og sautér det i smørret sammen med det grønne peber, helst uden at løget tager for meget farve. Tilsæt tomatkoncentrat og dijonsennep, og giv det en hurtig afbruning sammen med løg og peber. Tilsæt evt. spritten og lad det dampe af – det kan også snildt undværes. Nu tilsættes melet, og der omrøres, mens melet afbages – ca. i 1 minut. Tilsæt nu sky og creme, og lad saucen koge under låg med lejlighedsvis omrøring i ca. 20 min. Stik en stavblender i gryden, og giv den et par tryk – alt efter hvor ensartet en sauce du ønsker. Der kan evt. justeres på tykkelsen af saucen ved at tilsætte lidt vand eller lade saucen koge lidt ind.
Pebersauce er en sikker vinder til oksekød – men den er ikke helt uden evner til en lækker ovnstegt citronkylling!
Velbekomme!