Pitabrød

Det skal du bruge:

3 dl lunkent vand

15 g gær

1 spsk revet eller most frugt

1 tsk salt

1 dl halvsigtemel – eller en anden grov meltype

Ca. 425 g hvedemel

 

Sådan gør du:

Find en skål eller røremaskine. Rør og opløs gæren med vand og frugten. Tilsæt de øvrige råvarer og ælt i ca. 5 minutter. Form dejen til 8-10 boller og læg dem samtidig i virke. En bageplade med meldrysset bagepapir er et fint sted at hæve. Bollerne skal hæve – gerne tildækket – i ca. 40 minutter – helst et lunt sted…

Tænd ovnen på 250 grader.

Løft forsigtigt bollerne over på et meldrysset bord, rul dem fladt ud, og løft dem over på en bageplade – du skal bruge 2 bageplader til dine pitabrød. Lad pitabrødene efterhæve i ca. 10 minutter på pladen. Pitabrødene bages over 2 omgange i midten af ovnen – de skal have ca. have 6-7 minutter. Du kan putte alverdens ting i det færdigbagte pitabrød – falafel er en af mine favoritter…

Velbekomme!