Det skal du bruge:
3 dl lunkent vand
15 g gær
1 spsk revet eller most frugt
1 tsk salt
1 dl halvsigtemel – eller en anden grov meltype
Ca. 425 g hvedemel
Sådan gør du:
Find en skål eller røremaskine. Rør og opløs gæren med vand og frugten. Tilsæt de øvrige råvarer og ælt i ca. 5 minutter. Form dejen til 8-10 boller og læg dem samtidig i virke. En bageplade med meldrysset bagepapir er et fint sted at hæve. Bollerne skal hæve – gerne tildækket – i ca. 40 minutter – helst et lunt sted…
Tænd ovnen på 250 grader.
Løft forsigtigt bollerne over på et meldrysset bord, rul dem fladt ud, og løft dem over på en bageplade – du skal bruge 2 bageplader til dine pitabrød. Lad pitabrødene efterhæve i ca. 10 minutter på pladen. Pitabrødene bages over 2 omgange i midten af ovnen – de skal have ca. have 6-7 minutter. Du kan putte alverdens ting i det færdigbagte pitabrød – falafel er en af mine favoritter…
Velbekomme!