Pizzadej

Det skal du bruge:

900 g hvedemel

100 g halvsigtemel eller en anden grov meltype – bare ikke rent rugmel

7 dl koldt vand

50 g surdej eller kærnemælk

15 g gær

20 g salt

Lidt olie til at håndtere dejen

Sådan gør du:

Put alle ingredienser – ikke olien – op i en røremaskine og ælt. Først langsomt og derefter hurtigt. Der skal æltes i 7 minutter – sæt uret – for det er altså længere tid, end du tror. Nu skal du finde et stykke bagepapir frem og hælde lidt olie på papiret. Smør lidt olie ud over papiret, og tag lidt på fingrene i samme omgang. Dejen skal kugles op i 4 kugler og lægges på det oliesmurte bagepapir. Det er vigtigt at få strammet dejkuglerne godt op – og du skal sørge for, at du har olie på dine fingre, for ellers er det nærmest helt umuligt. Drys til slut kuglerne med mel, og læg et stykke bagepapir over kuglerne, mens de hæver. Der bliver en hel bradepande fyldt med pizza af hver klump. Dejen skal hæve i lidt under 3 timer i stuetemperatur. Når dejen er hævet, flyttes en kugle ad gangen over på køkkenbordet, der er drysset generøst med mel. Du behøver ikke en kagerulle for at gøre pizzabunden tynd. Tryk og træk forsigtigt dejen tyndere lidt efter lidt – det er også sjovt at have ungerne med til. Løft til slut dejen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir på.

OBS. Hvis dejen skal bruges til pizzaer der ska bages på en stenplade, så skal der 100 g hvedemel mere i, end det står i opskriften.

Pizzabunden kan smøres med tomatsauce, drysses med ost og dit yndlingsfyld. Husk nu, at du ikke skal putte for meget fyld på – en overfyldt pizza giver en blød og våd bund.

Pizzaen skal bages ved 250 grader og have til den er færdig – 8 minutter tager det cirka i min ovn derhjemme – du må prøve dig frem i din ovn.

Denne pizzadej er udviklet med det udgangspunkt, at du ikke har en surdej – hvis du har en surdej, så kan du tage 5 gram gær mindre og tage 50 gram surdej i stedet for kærnemælk.  

Velbekomme!