Pommes frites

Det skal du bruge:

Bagekartofler

Smagsneutral olie

Salt

Sådan gør du!

Skræl kartoflerne, og skær dem så dine pommes frites er cirka 1 centimeter tykke og så lange som mulige. Der er vigtigt, at fritterne bliver så ensartede i størrelse som muligt. Kartofler indeholder en del stivelse, og derfor skal de udvandes, så dine fritter bliver sprøde. Hæl kartoflerne i en skål med vand, og lad dem stå i en times tid. Rør rundt i ny og næ, og skift evt. vandet en enkelt gang. Tør de udvandede pommes frites i et viskestykke.

Nu skal de ned i olien og koges af to omgange. Først ved 130°C i 8-10 minutter, dernæst ved 190°C i et par minutter (til de er sprøde). Ind i mellem kogningerne, skal fritterne køles af. Har du ikke en frituregryde, kan du sagtens bruge en almindelig gryde og et termometer. Vær opmærksom på, at olien ikke bliver for varm.

Sørg for at ryste dine pommes frites godt, så overskydende olie drypper af. Tilsæt en passende mængde salt og spis med velbehag!

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?