Ragu a la bolognese

 

Det skal du bruge:

300 g hakket oksekød

100 g hakket gris

150 g selleri – blad eller knold – lad sæsonen bestemme

125 gram løg

100 g gulerod

100 g persillerod, fennikel eller pastinak

2 ds hakket tomat (800 g)

2 dl vand

2 spsk balsamico

1 tsk tørret eller frisk rosmarin

1 tsk tørret eller frisk timian

2 fed hvidløg

Olivenolie til stegning

Salt og peber

Sådan gør du:

Tænd komfuret under en fladbundet gryde eller en pande med høj kant. Vent til gryden er varm, før du tilsætter olie og dit hakkede kød. Mens kødet steger, kan du nå at skrælle, pille og skære resten af dine grøntsager – hvidløget skal du dog gemme til senere. Alle grøntsagerne skal skæres ud i tern af 1 x 1 cm eller mindre, og dine tern kan tilsættes kødet i den rækkefølge, du har det klar. Lad både kød og dine grøntsager tage farve – det tager mindst 5 minutter. Når du er tilfreds med din afbruning, så kan du tilsætte din balsamico og lige derefter dine tomater, vand og krydderurter. Nu skal det simre – mindst en time. Du kan smage til med lidt salt og peber halvvejs og justere smagen til sidst. Der skal helt sikkert tilsættes lidt mere vand undervejs. Og nu kommer der en lille – men vigtig – detalje, – lige inden du skal servere, skal du tage gryden af blusset og presse 2 fed hvidløg ned i saucen. Rør lidt rundt, så hvidløget fordeler sig, og servér så med det samme.

Der skal serveres en god pasta med masser af friskrevet hård ost til din ragu – Basta!

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?