Rødkål

Det skal du bruge:

1,5 kg rødkål uden stok

150 g sukker

1 dl koncentreret ribs eller solbærsaft

½ dl eddike – gerne æblecidereddike

15 g salt

Lidt friskkværnet peber

Sådan gør du:

Del din rødkål ud i kvarte og fjern stokken. Skær rødkålen i grove strimler – ca. 1 cm brede. Dump rødkålen op i en gryde og tilsæt resten af ingredienserne. Læg låg på din gryde og lad kålen koge op. Når kålen koger, så sæt låget på klem, så dampen kan forsvinde fra kålen. Kålen skal koge ca. 1,5 time i alt – og det skal justeres, i hvor høj grad der skal låg på, for det skal passe med, at der næsten ikke er noget væske tilbage efter kogningen. Hvis du er ved at koge tør, så kan du tilsætte lidt vand og fortsætte. Kålen skal være mør  – men den skal ikke koges ud. Juster evt. smagen til sidst, hvis du tænker, der mangler noget syre eller sødme – rødkål er langtfra ens!

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?