Samosa

Det skal du bruge:

Til ca. 25 stk

1,25 kg kartoffel

2 løg – ca. 150 g

1 fed hvidløg

1 tsk revet ingefær

250 g ærter

Krydderi – garam masala, karry eller noget, du selv blander

Chili efter behov

Lidt olie til stegning og pensling

1-2 dl vand

Salt og peber – husk det nu!

En pakke filodej

Og sådan gør du:

Skræl kartoflerne. Rens og hak løg og hvidløg, og sautér forsigtigt med lidt olie i en gryde. Mens løgene sauterer, skæres kartoflerne i tern ca. 1 x 1, og kartoffeltern tilsættes løgene i gryden. Der sauteres videre, til kartoflerne tager lidt farve. Revet ingefær og karryen/krydderiet tilsættes og ristes med i ca. et minut. Vandet tilsættes, og der skal låg på gryden. Kartoflerne dampes møre ca. 30 minutter, eller til de går let fra hinanden, når man trykker på dem. Der skal tilsættes mere vand, hvis gryden koger tør.

De frosne ærter tilsættes, og det hele røres til en grov kompot i kartoffelmos-konsistens, og smages til med flere krydderier efter behov – det er fint, at ærterne sænker temperaturen, det gør det nemmere at arbejde med, når der skal rulles.

Nu skal der rulles!

Tag 2 lag filodej og læg dem oven på hinanden på et tørt bord. Tag en skarp kniv eller et pizzahjul og skær 5 baner på det bredeste led. Banerne skal være ca. 8 cm brede. Så lægger du en stor spiseskefuld fyld i den ene ende, og så spørger du kokken i køkkenet, eller finder en film på nettet – der er mange film, der helt enkelt viser, hvordan det gøres – og det er umuligt at forklare på skrift…

De foldede samosa pensles med olie og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til dejen er meget lysebrun og megasprød! Samosa er dejligt med raita, som hovedret eller snack. Derudover er det også et kæmpehit i madpakken. Fyldet kan varieres på rigtigt mange måder, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Velbekomme!

Samosa

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?