Sat koldskål

Det skal du bruge:

350 g kammerjunkere

50 g smør

5 dl kærnemælk

1,5 dl piskefløde

50 g sukker

5 blade husblas

Vaniljestang eller vaniljesukker i de mængder der er råd til.

Sådan gør du:

Kammerjunkerne knuses semifint (eventuelt i en foodprocessor), overhældes med smeltet smør, vendes godt sammen og trykkes med en fast hånd ud i bunden af et tærtefad – og fadet sættes på køl. Husblas udblødes i koldt vand. Piskefløde, sukker og vanilje koges forsigtigt op i en gryde. Den udblødte husblas tilsættes, og der røres rundt, til husblassen er helt opløst. Cirka halvdelen af kærnemælken hældes ned i gryden i en tynd stråle, mens der røres. Til sidst tilsættes resten på en gang, og der røres rundt. Kærnemælksmassen hældes forsigtigt over de knuste kammerjunkere i fadet, og hele herligheden sættes på køl og hærder i minumum 2 timer. Portionen passer til en almindelig tærteform.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?