Det skal du bruge:
350 g kammerjunkere
50 g smør
5 dl kærnemælk
1,5 dl piskefløde
50 g sukker
5 blade husblas
Vaniljestang eller vaniljesukker i de mængder der er råd til.
Sådan gør du:
Kammerjunkerne knuses semifint (eventuelt i en foodprocessor), overhældes med smeltet smør, vendes godt sammen og trykkes med en fast hånd ud i bunden af et tærtefad – og fadet sættes på køl. Husblas udblødes i koldt vand. Piskefløde, sukker og vanilje koges forsigtigt op i en gryde. Den udblødte husblas tilsættes, og der røres rundt, til husblassen er helt opløst. Cirka halvdelen af kærnemælken hældes ned i gryden i en tynd stråle, mens der røres. Til sidst tilsættes resten på en gang, og der røres rundt. Kærnemælksmassen hældes forsigtigt over de knuste kammerjunkere i fadet, og hele herligheden sættes på køl og hærder i minumum 2 timer. Portionen passer til en almindelig tærteform.
Velbekomme!