Det skal du bruge:
800 g nakkekam uden svær i et stykke.
1 kg kartofler
150 g løg og/eller porre
Et par kviste frisk salvie
2 spsk hvidvinseddike
3 dl vand
Lidt smør til afbruning
Salt og peber
Sådan gør du:
Det er nemmest, hvis du har en gryde, der kan komme direkte i ovnen – alternativt kan du bruge en stegeso eller en bradepande med et låg, når kødet skal i ovnen.
Brun dit kød af i en gryde på komfuret. Når du er glad, og din gris er brun og lækker, så skal du tilsætte dine løg, som du har skåret i ringe. Lad løgene stege sammen med grisen i ca. 5 minutter. Tilsæt salvie, eddike og vand. Sæt låg på gryden og hele herligheden sættes ind i din ovn på 160 grader i 1 time og 45 minutter. Kig til grisen en gang i mellem og tilsæt evt lidt mere vand, hvis det er nødvendigt. Der skal hele tiden være lidt væske i bunden af gryden. Mens du venter på grisen, kan du skrælle dine kartofler og skære dem ud i grove skiver af ca. 2 cm. Når der er gået 1 time og 45 minutter, så skal du tilsætte dine kartofler, drysse med salt og peber og sætte gryden tilbage i ovnen – nu fyldt med kartofler og kød. Kartoflerne skal være i ovnen, til de er møre, og til de har suget al den lækre sky fra kødet op – det tager ca. en time, og så har du en færdig gryde – fyldt med smaskforkælet gris!
Smaskforkælet gris kan også sagtens laves med koteletter – så er tiden i ovnen, før der kommer kartofler i, bare kun ca. 45 minutter.
Retten fungerer supergodt sammen med en masse grønt, friskbagt brød og creme fraiche
Velbekomme!