Smaskforkælet gris

 

Det skal du bruge:

800 g nakkekam uden svær i et stykke.

1 kg kartofler

150 g løg og/eller porre

Et par kviste frisk salvie

2 spsk hvidvinseddike

3 dl vand

Lidt smør til afbruning

Salt og peber

Sådan gør du:

Det er nemmest, hvis du har en gryde, der kan komme direkte i ovnen – alternativt kan du bruge en stegeso eller en bradepande med et låg, når kødet skal i ovnen.

Brun dit kød af i en gryde på komfuret. Når du er glad, og din gris er brun og lækker, så skal du tilsætte dine løg, som du har skåret i ringe. Lad løgene stege sammen med grisen i ca. 5 minutter. Tilsæt salvie, eddike og vand. Sæt låg på gryden og hele herligheden sættes ind i din ovn på 160 grader i 1 time og 45 minutter. Kig til grisen en gang i mellem og tilsæt evt lidt mere vand, hvis det er nødvendigt. Der skal hele tiden være lidt væske i bunden af gryden. Mens du venter på grisen, kan du skrælle dine kartofler og skære dem ud i grove skiver af ca. 2 cm. Når der er gået 1 time og 45 minutter, så skal du tilsætte dine kartofler, drysse med salt og peber og sætte gryden tilbage i ovnen – nu fyldt med kartofler og kød. Kartoflerne skal være i ovnen, til de er møre, og til de har suget al den lækre sky fra kødet op – det tager ca. en time, og så har du en færdig gryde – fyldt med smaskforkælet gris!

Smaskforkælet gris kan også sagtens laves med koteletter – så er tiden i ovnen, før der kommer kartofler i, bare kun ca. 45 minutter.

Retten fungerer supergodt sammen med en masse grønt, friskbagt brød og creme fraiche

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?