Det skal du bruge:
30 g hvidløg
60 g chili/rød peberfrugt
3,5 dl vand
325 g rørsukker
3 spsk lagereddike
2 spsk Maizena
1 dl koldt vand – til at røre majsstivelsen ud i
Salt
Sådan gør du:
Rens hvidløg for skal. Skyl og skær stilken af dine chili. Kom chili (med kerner) og hvidløg op i en foodprocessor, og hak det i småstykker. Når det kommer til mængden af chili, så er det lidt som at sælge elastik i metermål. Der er vanvittig forskel på styrken og på hvor stærk, man gerne vil have sin chilisauce. Man kan justere lidt med rød peber, så får man styrken, som man gerne vil have den og farven i saucen fra peberfrugten.
Kom alt – undtagen maizena og det kolde vand – op i en gryde. Kog op og lad væsken simre svagt i 1 minut. Rør din majsstivelse ud i det kolde vand, og tilsæt blandingen til saucen under omrøring. Kog op og kog i et minut, smag til og justér evt. med mere af det, du savner. Chilisaucen bliver tykkere, når den bliver helt kold.
Velbekomme!