Spaghetti Bastardo

Det skal du bruge:

500 g spaghetti

3 fed hvidløg

25 g smør

100 g parmesanost – eller en anden hård ost

2 tsk friskkværnet peber

3 æg

Sådan gør du:

Sæt kogevandet over – 4 ltr vand til 500 g pasta – ikke mindre. Husk salt! Slå æggene ud i en skål og pisk æggene sammen. Riv din parmesanost. Pres 3 fed hvidløg ned i en pande med høj kant eller brug en gryde, hvor spaghettien også kan være, når den er kogt. Kom også smørret ned i panden. Put din spaghetti ned i vandet, når vandet koger. Tænd samtidig på lavt blus for din pande med smør, hvidløg og friskkværnet peber. Hold øje med panden – hvidløget må ikke branke, men det skal stadig have lidt varme og lidt farve. Sluk for panden og bliv ved panden et minuts tid efter du har slukket, så hvidløget ikke branker – du kan eventuelt røre i pastaen, mens du venter.

Når pastaen er ca. 3 minutter fra at være færdig, skal du fiske den op af vandet (vandet skal du gemme) og smide pastaen over i panden med hvidløg og smør, som du samtidig tænder for på lavt blus. Tilsæt ca. 3 dl kogevand og den revne ost. Rør rundt indtil osten er opløst, og retten er cremet. Det kan være, at du skal have mere af kogevandet i, mens du rører – husk at smage til med salt og mere peber hvis du mener, den mangler. Tag panden af blusset og vent ca. 1 minut – du kan måske lige nå at dække bord – rør så dine sammenpiskede æg ned i spaghettien. Det er vigtigt, at du rører godt rundt – også for at få temperaturen lidt ned. Hvis æggene kommer over 75 grader, kommer der lidt æggeklumper i saucen, så vær forsigtig og omhyggelig med det afsluttende arbejde.

Servér fluks med mere ost og en dejlig grøn salat.

Velbekomme!

Skal Uffe sende grøn viden og spiselige forandringer i din inbox?